
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
spidskål spidskål | 2 | |
olie olie | 1 spsk. spsk. | |
løg løg | 1 | |
hakket kød
hakket kød (okse, kylling, vegetarisk osv. - efter smag og præferencer) | 400 g g | |
hvidløg hvidløg | 2 fed fed | |
røde chilier rød chili | 1 | |
bouillon
bouillon (2 dl vand og 1 terning) | 2 dl dl | |
creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum | 4 spsk. spsk. | |
tomater tomat | 500 g g | |
olivenolie olivenolie | 2 spsk. spsk. | |
Salt og peber Salt og peber | ||
purløg purløg | 1 bøtter bøtte |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpicy spidskålshoveder
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
- Del spidskål i halve på den lange led. Fjern de midterste blade så der kun er et lag af de yderste blade tilbage på ca. 1,5 cm tykkelse, så der dannes en skål.
- Læg de 4 ”skåle” tæt sammen i en lille bradepande eller en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
- Hak de spidskålsblade, du fjernede, og skær løget i tynde skiver.
- Svits løg i olien på en stor pande til de er bløde.
- Tilsæt kød, og lad det svitse med til det får farve.
- Tilsæt hakket spidskål, presset hvidløg og hakket chili, og vend det godt sammen.
- Tilsæt bouillonen, og lad det simre 2 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Fordel det hele i de 4 ”spidskålsskåle”, og bag dem i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 20 minutter.
- Kom en klat cremefraiche på hvert spidskål, og drys med finthakket purløg inden servering.
- Skær tomater i grove stykker, og vend dem sammen med olivenolie, havsalt, et par vrid friskkværnet peber og en god portion finthakket purløg.
- Lad tomatsalaten trække i 5-10 minutter inden servering.