
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
2 | spidskål spidskål | ||
1 spsk spsk | olie olie | ||
1 | løg løg | ||
400 g g | hakket kød
hakket kød ((okse, kylling, vegetarisk osv. - efter smag og præferencer)) | ||
2 fed fed | hvidløg hvidløg | ||
1 | røde chilier rød chili | ||
2 dl dl | bouillon
bouillon ((2 dl vand og 1 terning)) | ||
4 spsk spsk | creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum | ||
500 g g | tomater tomat | ||
2 spsk spsk | olivenolie olivenolie | ||
Salt og peber Salt og peber | |||
1 bøtter bøtte | purløg purløg |
Spicy spidskålshoveder
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Del spidskål i halve på den lange led. Fjern de midterste blade så der kun er et lag af de yderste blade tilbage på ca. 1,5 cm tykkelse, så der dannes en skål. Læg de 4 ”skåle” tæt sammen i en lille bradepande eller en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hak de spidskålsblade, du fjernede, og skær løget i tynde skiver. Svits løg i olien på en stor pande til de er bløde. Tilsæt kød, og lad det svitse med til det får farve. Tilsæt hakket spidskål, presset hvidløg og hakket chili, og vend det godt sammen. Tilsæt bouillonen, og lad det simre 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Fordel det hele i de 4 ”spidskålsskåle”, og bag dem i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 20 minutter.
Kom en klat cremefraiche på hvert spidskål, og drys med finthakket purløg inden servering.
Skær tomater i grove stykker, og vend dem sammen med olivenolie, havsalt, et par vrid friskkværnet peber og en god portion finthakket purløg. Lad tomatsalaten trække i 5-10 minutter inden servering.