
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
150 g g | sukker sukker | ||
400 g g | solbær solbær | ||
50 ml ml | citronersaft citronsaft | ||
3 -4 spsk spsk | gin
gin ((kan undlades)) | ||
3 -4 stilke stilk | citronmelisse citronmelisse |
Solbærsorbet med citronmelisse
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Rens solbærrene og kog dem sammen med sukker, citronsaft og 350 ml vand, indtil bærrene revner. Skil bærrene fra saften ved at hælde dem i en finmasket si over en skål. Lad bærrene køle ned, og pres dem herefter ud i sien med en ske eller gaffel. Smag saften til med gin efter smag. Vask citronmelissen, ryst vandet af og hak den fint. Rør citronmelissen i saften. Hæld blandingen i en flad, frostsikker skål, og frys den i mindst 6-8 timer. Rør isen igennem 1 gang i timen med en gaffel, så iskrystallerne bliver mindre. Lad sorbeten tø lidt op inden servering, og form den til kugler. Tip
Hvis du har en ismaskine, kan du også fryse sorbeten heri i henhold til producentens anvisninger.