Super frisk. Til Lidl Pris
Tarte au citron (citroncremetærte)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

4 æg æg
120 g g smør smør
200 g g mel mel
170 g g flormelis flormelis
1 knsp. knsp. salt salt
mel mel
(Mel til udrulning)
3 - 4 citroner citron
(deraf 2 ubehandlede)
400 g g creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum
100 g g piskefløde piskefløde
bagepapir bagepapir
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter
fedtstof fedtstof

Marengs

5 æggehvider æggehvide
300 g g sukker sukker
1,5 dl dl vand vand

Tarte au citron (citroncremetærte)

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:50 t
(19)

Sådan gør du

Del ægget (gem æggehviden). Skær smørret i tern, og ælt det sammen med æggeblomme, 70 g flormelis, mel og salt til en glat dej. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand efter behag. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time.

Dejen

Rul dejen ud. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og læg dejen i. Stik bunden flere gange, beklæd den med bagepapir, og spred de tørrede bælgfrugter udover. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Tag tærtebunden ud af ovnen. Fjern bælgfrugterne og bagepapiret fra bunden.

Citroncreme

Vask citroner, riv skallen fint og pres citronerne. Rør citronskal sammen med creme fraiche, fløde, de øvrige æg og resten af flormelissen.

Rør citronsaften rundt i æggecremen, hæld den i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 75 min, til cremen er fast.

Lad den køle af på en køkkenrist, og stil den i køleskabet i nogle timer eller natten over.

Pynt

Pisk æggehviderne stive, og varm sukker og vand til en tyk sukkerlage. Tilsæt sukkerlagen til æggehviderne under omrøring. Pisk konstant i 10 minutter.

Når tærten er kølet, er den klar til marengs. Du kan fordele marengsen med en dejskraber eller kom marengsen i sprøjtepose og lave et flot mønster.

Brænd overfladen af marengsen i ovnen i 2-3 min eller med brænder, indtil den er let gylden.

Næringsindhold

Fedt17 g Kulhydrater22 g Protein4 g kcal267 kJ1117