Tarte au citron (citroncremetærte)

Tarte au citron (citroncremetærte) image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:50 t

Ingredienser

12 personer
    • 4   æg
    • 120   g smør
    • 200   g mel
    • 170   g flormelis
    • 1   knsp. salt
    •   mel Mel til udrulning
    • 3   - 4   citroner deraf 2 ubehandlede
    • 400   g creme fraiche eller flødeskum
    • 100   g piskefløde
    •   bagepapir
    •   tørrede bælgfrugter
    •   fedtstof
  • Marengs

    • 5   æggehvider
    • 300   g sukker
    • 1,5   dl vand

Forberedelse

    Del ægget (gem æggehviden). Skær smørret i tern, og ælt det sammen med æggeblomme, 70 g flormelis, mel og salt til en glat dej. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand efter behag. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time.

    Dejen

    Rul dejen ud. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og læg dejen i. Stik bunden flere gange, beklæd den med bagepapir, og spred de tørrede bælgfrugter udover. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter.

    Tag tærtebunden ud af ovnen. Fjern bælgfrugterne og bagepapiret fra bunden.

    Citroncreme

    Vask citroner, riv skallen fint og pres citronerne. Rør citronskal sammen med creme fraiche, fløde, de øvrige æg og resten af flormelissen.

    Rør citronsaften rundt i æggecremen, hæld den i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 75 min, til cremen er fast.

    Lad den køle af på en køkkenrist, og stil den i køleskabet i nogle timer eller natten over.

    Pynt

    Pisk æggehviderne stive, og varm sukker og vand til en tyk sukkerlage. Tilsæt sukkerlagen til æggehviderne under omrøring. Pisk konstant i 10 minutter.

    Når tærten er kølet, er den klar til marengs. Du kan fordele marengsen med en dejskraber eller kom marengsen i sprøjtepose og lave et flot mønster.

    Brænd overfladen af marengsen i ovnen i 2-3 min eller med brænder, indtil den er let gylden.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 267
Protein (g) 4
Kulhydrat (g) 22
Fedt (g) 17