Kanelsneglshveder

Kanelsneglshveder image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 3 t

Ingredienser

12 stk.
    • 2   dl sødmælk
    • 25   g gær
    • 1   tsk. salt
    • 7   spsk. sukker
    • 2   æg
    • 2   tsk. stødt kardemomme
    • 500   g hvedemel
    • 150   g smør
    • 3   tsk. stødt kanel

Forberedelse

    Du kender sikkert til hveder og helt sikkert til kanelsnegle. Hveder er altid en god idé til Store Bededag, men har du lyst til at prøve hveder med et twist, så prøv dem kanelsneglsstyle. Det ligner mest kanelsnegle, men der er masser af kardemomme i som med hveder. De er mindst lige så gode. Vil du have et lidt mere hvede-agtigt look, kan du placere sneglene på siden i stedet for med ""spiralen"" opad.

  1. Lun mælken og kom den op i en skål med gær. Rør gæren ud i mælken.

  2. Tilsæt 3 spsk sukker, salt, kardemomme og æg og rør det sammen. Brug eventuelt røremaskine.

  3. Tilsæt melet lidt ad gangen og hold 2-3 spsk tilbage. Ælt i 8 minutters tid, til du har en dejlig blank og sammenhængende dej.

  4. Skær 75 g af det bløde smør i tern og ælt det i dejen. Ælt derefter de resterende spsk mel i.

  5. Lad dejen hæve en time under et klæde et lunt sted.

  6. Rør de resterende 75 g blødt smør, de resterende 4 spsk sukker og kanel sammen til en remonce.

  7. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord, som du ville med kanelsnegle.

  8. Spred remoncen ud i et tyndt lag og rul den sammen på den lange led.

  9. Skær rullen ud i 12 stykker og pres dem sammen til boller. Placer i et ildfast fad foret med bagepapir med et par cm i mellem.

  10. Lad dem efterhæve et lunt sted dækket med et viskestykke i 45 minutter.

  11. Bag sneglene ved 180 g varmluft i 18-20 minutters tid, til de er gyldne og gennembagte.

  12. Spis dem som de er eller skær dem over, rist dem og spis med rigeligt smør.