
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
sødmælk sødmælk | 2 dl dl | |
gær gær | 25 g g | |
salt salt | 1 tsk. tsk. | |
sukker sukker | 7 spsk. spsk. | |
æg æg | 2 | |
stødt kardemomme stødt kardemomme | 2 tsk. tsk. | |
hvedemel hvedemel | 500 g g | |
smør smør | 150 g g | |
stødt kanel stødt kanel | 3 tsk. tsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKanelsneglshveder
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Du kender sikkert til hveder og helt sikkert til kanelsnegle. Hveder er altid en god idé til Store Bededag, men har du lyst til at prøve hveder med et twist, så prøv dem kanelsneglsstyle. Det ligner mest kanelsnegle, men der er masser af kardemomme i som med hveder. De er mindst lige så gode. Vil du have et lidt mere hvede-agtigt look, kan du placere sneglene på siden i stedet for med ""spiralen"" opad.
- Lun mælken og kom den op i en skål med gær. Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt 3 spsk sukker, salt, kardemomme og æg og rør det sammen. Brug eventuelt røremaskine.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og hold 2-3 spsk tilbage. Ælt i 8 minutters tid, til du har en dejlig blank og sammenhængende dej.
- Skær 75 g af det bløde smør i tern og ælt det i dejen. Ælt derefter de resterende spsk mel i.
- Lad dejen hæve en time under et klæde et lunt sted.
- Rør de resterende 75 g blødt smør, de resterende 4 spsk sukker og kanel sammen til en remonce.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord, som du ville med kanelsnegle.
- Spred remoncen ud i et tyndt lag og rul den sammen på den lange led.
- Skær rullen ud i 12 stykker og pres dem sammen til boller. Placer i et ildfast fad foret med bagepapir med et par cm i mellem.
- Lad dem efterhæve et lunt sted dækket med et viskestykke i 45 minutter.
- Bag sneglene ved 180 g varmluft i 18-20 minutters tid, til de er gyldne og gennembagte.
- Spis dem som de er eller skær dem over, rist dem og spis med rigeligt smør.