Super frisk. Til Lidl Pris
Sådan udskærer du en and

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

1 stk. stk. ænder and
(ca. 2,5 kg)

Sådan udskærer du en and

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:45 t
(8)

Sådan gør du

Du har stegt en perfekt andesteg, men hvordan skal den skæres ud? Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du nemt kan blive en knivspids bedre til at udskære en and.

  1. Du skal bruge en lille, fleksibel kniv, som er god til små udskæringer.
  2. Læg et snit på hver side af brystbenet på anden. Start med nogle lange snit ned langs brystet på hver side. Skær hele tiden ind mod skroget, ikke ind i kødet.
  3. Løft til sidst brystet af, og læg det til side. Gentag samme procedure med det andet bryst.
  4. Find leddet mellem over- og underlår. Lav et lille snit, så det bliver delt. Gentag med det andet lår.
  5. Skær andebrysterne i ca. 1 cm tykke skiver. Krydr med lidt salt og peber fra kværn.
  6. Læg til sidst det hele op på et varmt fad, så kødet ikke hurtigt mister temperaturen, og servér.

Kan serveres med en god rødkål og brunede kartofler.