Super frisk. Til Lidl Pris
Sådan tilbereder du brunede kartofler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

1 kg kg aspargeskartofler aspargeskartofler
150 g g sukker sukker
80 g g smør smør
2 g g salt salt

Sådan tilbereder du brunede kartofler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(20)

Sådan gør du

Brunede kartofler passer godt til flæskesteg og sprøde svær. Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan dine brunede kartofler kan blive en knivspids bedre end naboens.

  1. Lad sukkeret smelte til karamel på en stor pande. Det er vigtigt ikke at røre panden med spatlen imens.
  2. Når sukkeret er blevet til karamel, tilsætte smørret. Lad det bruse stille og roligt op med karamellen.
  3. Hæld kogende vand over kartoflerne, og lad dem dryppe af. Hvis de er kolde størkner karamellen når de kommer ned på panden.
  4. Tilsæt de varme kartofler til karamellen, og lad det varme op sammen i 5-6 min uden at røre rundt i panden.
  5. Tag spatlen, og lad karamellen omfavne kartoflerne. Tilsæt fint salt.
  6. Skru ned på lavt blus, indtil kartoflerne skal serveres.

Kan serveres med en god rødkål til flæskesteg eller andesteg.