
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
sesamfrø
sesamfrø (ca. 50 g) | 1 dl dl | ||
havregryn
havregryn (ca. 35 g) | 1 dl dl | ||
solsikkekerner
solsikkekerner (ca. 50 g) | 1 dl dl | ||
hørfrø
hørfrø (ca. 60 g) | 1 dl dl | ||
græskarkerner
græskarkerner (ca. 50 g) | 1 dl dl | ||
rugmel
rugmel (ca. 175 g) | 3,5 dl dl | ||
vand vand | 2 dl dl | ||
olivenolie
olivenolie (ca. 90 g) | 1 dl dl | ||
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | ||
salt salt | 2 tsk. tsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteRugknækbrød
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kom alle ingredienser i en skål og rør dem sammen med en håndmixer. Del dejen i to portioner, som du ruller ud mellem to stykker bagepapir. Løft det øverste bagepapir af og brug en kniv eller et pizzahjul til at skære knækbrød ud i den størrelse, du gerne vil have. Bag dem i ovnen i 15 min. ved 200 grader - giv dem lidt mere, hvis de føles meget bløde (alt efter tykkelse). Lad knækbrødene køle af på bagepapiret på en rist. Læg dem i en dåse eller en tæt pose.Tips Knækbrødene egner sig godt til efter-trænings-måltid eller til børnene i stedet for hvedeknækbrød. Selvom disse brød umiddelbart indeholder meget fedt, når du kigger på næringsindholdet herunder, så husk, at når fedtet kommer fra kerner som hørfrø og græskarkerner, er det ikke alt fedtet, som er frigivet og kan optages i kroppen. Visse fedtkilder som fx hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner optages ikke fuldstændigt, men skal alligevel fremgå af energiindholds-listen.
Udarbejdet af Birgitte Nymann