
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Muffindej
150 g g | blødt smør blødt smør | ||
170 g g | rørsukker rørsukker | ||
1 tsk. tsk. | vaniljesukker vaniljesukker | ||
3 | æg
æg (str. L) | ||
50 g g | malede mandler malet mandel | ||
140 g g | hvedemel hvedemel | ||
25 g g | kakaopulver kakaopulver | ||
1 tsk. tsk. | bagepulver bagepulver | ||
appelsinerskal appelsinskal | |||
50 g g | mandler
mandel (grofthakkede) |
Orangesirup
appelsinersaft
appelsinsaft (ca. 1 dl) |
Frosting
75 g g | flormelis flormelis | ||
200 g g | mascarpone mascarpone |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslistePåskecupcakes med appelsin og cremet mascarponefrosting
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Muffindej
Pisk smør, sukker og vanilje længe til det er cremet. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Dejen skal være meget luftig når æggene er pisket i. Bland bagepulver, kakao, hvedemel og mandelmel og vend forsigtigt melblandingen i dejen. Tilsæt appelsinskal, appelsinsaft og grofthakkede mandler. Fordel dejen i papirsbeklædte muffinsforme, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-22 min.
OrangesirupKog en sirup af appelsinsaft og sukker. Lad det småkoge i 5 minutter. Køl af. Pensl kagerne med den afkølede appelsinsirup - siruppen vil trænge ned i overfladen. Du vil opleve, at dine muffins smager ekstra godt og holder sig ekstra saftige med denne metode.
Frosting
Kom blødt smør, vaniljesukker, flormelis og kakao i en skål. Pisk det sammen til en meget luftig og cremet smørcreme. Tilsæt evt. et par spsk appelsinsirup, hvis du har noget til overs. Pisk det grundigt ind i cremen. Tilsæt stuetempereret mascarpone, og pisk kun ganske kort ved lav hastighed. Det er vigtigt at du ikke pisker for hurtigt og længe, så vil cremen skille. Kom frostingen i en sprøjtepose med en lille græstylle. Afsæt rosetter af frosting som tilfældige, rodede reder ovenpå kagerne. Dekorer med små æg i form af chokoladeovertrukne mandler eller lign.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her