Super frisk. Til Lidl Pris
Luciabrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Luciabrød

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

0 min
(3)

Opskriften

Luciabrød, eller lussekatte som de også hedder, spises traditionelt den 13. december og er en fin tradition, vi har fået fra Sverige. Luftige, bløde safran-smagende S-formede boller med en rosin i hver ende. I denne version også et lille stykke marcipan, men det kan undlades. Spis dem gerne lune.

  1. Overhæld safran med 1/2 dl kogende vand. Lad det trække i 10 minutter
  2. Skær smørret i små tern og lad det blive lidt blødt.
  3. Overhæld rosinerne med koldt vand. Dette gør, at de ikke brænder på i ovnen.
  4. Opløs gær i mælk og safranvand i en skål. Gerne røremaskine.
  5. Tilsæt sukker, salt og æg og rør det sammen.
  6. Ælt melet i lidt ad gangen til du har en smidig og ikke-klistrende dej.
  7. Ælt tern af det bløde smør i og ælt et par minutter, til du har en flot glat dej, der ikke klistrer.
  8. Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i 1 time.
  9. Rul dejen ud på et let meldrysset på til en tykkelse på en god halv centimeter. Skær den i 12 aflange strimler.
  10. Skær marcipanen i tern og afdryp rosinerne
  11. Kom et stykke marcipan i hver ende af strimlerne og rul hver strimmel sammen i hver sin retning fra hver ende - som et S.
  12. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  13. Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
  14. Pensl gerne dine luciabrød med et pisket æg og sæt 1-2 rosiner i hver ende.
  15. Bag dem i 18-20 minutter til flot gyldne.