Super frisk. Til Lidl Pris
Kylling med marineret spidskål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet
Kokkelandsholdet
Lidl har taget kokkehuen på og indgået et samarbejde med Danmarks knivskarpe Kokkelandshold! Lidl og Kokkelandsholdet vil i samarbejde få danskerne tilbage i køkkenet, så der kan komme god hjemmelavet mad på bordet ude i de danske køkkener. Opskrifterne er udviklet med henblik på at give inspiration og ideer til, hvordan man bruger nogle af Danmarks mange lækre råvarer.

Ingredienser

4 stk. stk. kyllingebryster kyllingebryst
1 spidskål spidskål
1 broccoli broccoli
2 citroner citron
(økologiske)
2 stk. stk. hvidløg hvidløg
2 dl dl sojasauce sojasauce
50 g g ingefær ingefær
30 g g brun farin brun farin
1 baguetter baguette
2 dl dl ekstra jomfruolivenolie ekstra jomfruolivenolie

Kylling med marineret spidskål

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(1)

Sådan gør du

Varm en stor pande op.

Halvér spidskålet på midten. Hæld olie på panden, og krydr de to halve spidskål med salt. Læg dem på panden med skærefladen nedad.

Skyl broccolien, skær den ud i buketter, og halvér buketterne. Gem stokken, og skær siderne fra. Skær stokkene i små skiver.
Hold øje med spidskålen, så den ikke brænder på. Riv skallen fra 0,5 citron over spidskålen, når den har fået en flot karamelliseret overflade. Tag panden af blusset, og tilsæt soja. Sojaen må ikke brænde fast i panden. Tilsæt nu frisk citronsaft, olivenolie og få dråber vand. Skru ned for blusset, og læg låg på panden.
Tænd op for en ny pande, og find et rent spækbræt frem. Brug en lille kniv til at skære kyllingebrysterne fri for sener. Vask hænder. Krydr kyllingen med salt og peber.

Kom olie på den varme pande, og læg kyllingebrysterne på. Vask skærebrættet.

Tilsæt brun farin, ca. 50 g soja og skal fra 1 hel citron i en lille gryde. Skræl ingefæren, og riv en god mængde i marinaden. Tilføj lidt frisk citronsaft, og varm efterfølgende marinaden op.

Vend kyllingebrysterne.

Bræk baguetten i små stykker. Varm en gryde op, hæld rapsolie i, og skru godt op. Rist croutonerne i ét lag - de må ikke ligge ovenpå hinanden.

Fjern skrællen fra et fed hvidløg, og hak det groft. Kom hvidløget i gryden med croutoner, og tilføj lidt ekstra olie, hvis brødet har suget det hele.
Tag kyllingebrysterne af panden, og lad dem trække i 6-7 minutter på et spækbræt.
Steg broccolien i stegeolien fra kyllingen.

Sluk for marinaden, spidskålen og croutonerne. Læg croutonerne på noget køkkenrulle, så papiret kan suge olien til sig.
Skær kyllingebrysterne i slices. Anret dem på en tallerken, og hæld noget af marinaden over.
Løft spidskålene hen på et spækbræt med en ske, og del dem på midten. Læg de kvarte spidskål på en tallerken, og fordel broccolien generøst over. Tilføj 1 spsk. marinade, og pynt med brødcroutoner.