
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
hørfrø hørfrø | 1 dl dl | ||
vand vand | 1 dl dl | ||
sesamfrø sesamfrø | 0,5 dl dl | ||
solsikkekerner solsikkekerner | 0,5 dl dl | ||
græskarkerner græskarkerner | 1 dl dl | ||
salt salt | 1,5 tsk. tsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteKnækbrød
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kom hørfrø og vand i en skål og lad det stå og trække i min. 45 min. Hørfrøene danner slim, når de lægges i vand. Slimen gør, at brødene kan klistre sammen, så de 45 min. er vigtige for konsistensen. Kom sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner og salt i en blender eller foodprocessor og hak det til fint mel. Bland det finthakkede mel sammen med hørfrøvandblandingen med en ske. Kom massen på bagepapir og kom et stykke bagepapir ovenpå. Rul det ud, så du har en tynd dej. Bag den ved 175 grader i 30 min. Afkøl knækbrødene på en rist og kom dem i en kagedåse.
TipsMange vil gerne holde indtaget af kulhydrater nede på et minimum. Derfor rådes vi ofte til at spise nødder, men nødder hører også til nogle af de lidt dyrere ingredienser. En anden måde at holde kulhydratindtaget på et minimum - uden det behøver at koste en formue - er ved disse mættende og fiberrige knækbrød. Selvom disse kerner på papiret indeholder mange kalorier, optager vi ikke de fleste af dem: Så længe hørfrøene ikke er malede, kan du ikke optage dem, og så virker de som kostfibre, der vandrer direkte gennem din krop. Knækbrødene er en slags fitness for tarmene, fordi de har så højt fiberindhold. Det kan tage både oppustethed og utilpashed!
Udarbejdet af Birgitte Nymann