Super frisk. Til Lidl Pris
Kalkunlår og rosenkålssalat med tranebær og æbler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

kalkuner kalkun
(underlår)
2 stk. stk.
sennep sennep
(grov)
1 spsk. spsk.
brun farin brun farin2 spsk. spsk.
frisk timian frisk timian1 spsk. spsk.
salt salt1 tsk. tsk.
tranebærjuice tranebærjuice1 dl dl
hønsebouillon hønsebouillon
(terning)
1 stk. stk.
rosenkål rosenkål400 g g
æbler æble1 stk. stk.
honning honning1 tsk. tsk.
olivenolie olivenolie2 spsk. spsk.
hasselnødder hasselnød50 g g
tørrede tranebær tørrede tranebær50 g g

Kalkunlår og rosenkålssalat med tranebær og æbler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2:05 t
(5)

Opskriften

Her får du et bud på en lidt anderledes version af en Thanksgiving menu for to personer. Kalkunlårene gnides med brun farin og sennep og skal hygge sig i ovnen med lidt fond og tranebærjuice i 2 timer, indtil helt møre. De serveres med stegte rosenkål, serveret med æbler, hasselnødder og tørrede tranebær.

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Rør brun farin, sennep, salt og hakket frisk timian sammen.
  2. Dup kalkunlårene tørre fx med køkkenrulle, læg dem i en lille fad og brug dine fingre til at smøre sennepsblandingen ud på lårene. Det skal over det hele.
  3. Rør en bouillonterning ud i 1,5 dl kogende vand og hæld det i bunden af fadet sammen med tranebærjuicen. Kom fadet i ovnen.
  4. De skal have to timer i ovnen. Hvert 20. minut skal du med en ske hælde lidt af væsken fra fadet over lårene.
  5. Når der er 20 minutters tid tilbage, kan du lave rosenkålssalaten. Rens rosenkålene godt og halver dem.
  6. Varm en pande op til middelvarme med olivenolie og steg rosenkålene i omkring 15 minutter til de er møre men stadig har lidt bid og har fået lidt farve. Du kan evt. hælde 1/2 dl vand på panden undervejs.
  7. Skær æblerne i små tern og lad dem stege med de sidste 2 minutter. Vend til sidst honning og lidt citronsaft i og krydr med salt og peber.
  8. Hak hasselnødderne groft og vend tranebær og hasselnødder med rosenkål og æbler.
  9. Server.