
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand
vand (koldt vand) | 5 dl dl | |
gær
gær (på størrelse med et blåbær) | 3 g g | |
sukker sukker | 1 spsk. spsk. | |
salt
salt (fint salt) | 1 tsk. tsk. | |
mel
mel (fuldkornsmel) | 7,5 dl dl | |
mel
mel (hvedemel) | 2 dl dl | |
hørfrø hørfrø | 4 spsk. spsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrydebrød
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Det her grydebrød kaldes også verdens bedste brød, fordi det er super nemt at lave og smager fantastisk. Det eneste du skal bruge er en støbejernsgryde (eller anden gryde, der kan komme i en meget varm ovn). Du rører dejen sammen om aftenen - det tager maks. 5 minutter, lader dejen stå på køkkenbordet natten over (eller i minimum 8 timer) og bager det. Super til morgenmad eller sandwiches. Tip: Vil du have et højere grydebrød, kan du vælge en mindre gryde eller lave en større portion.
- Rør gær ud i det kolde vand og tilsæt derefter salt og sukker. Vælg en skål eller bøtte med låg.
- Rør begge typer mel og hørfrø i. Dejen skal være ret våd og klistret.
- Lad dejen stå et køligt sted (optimalt 15-20 grader) natten over eller i minimum 8 timer.
- Næste morgen: Tænd ovnen på 225 grader og lad en støbejernsgryde varme op i en halv time i ovnen.
- Tag den brandvarme gryde ud, drys lidt mel i bunden og hæld forsigtigt dejen i. Sæt låget på igen og sæt gryden i ovnen i 30 minutter.
- Tag herefter låget af og giv det cirka 15 minutter mere, til det er sprødt og godt gyldent på toppen.
- Lad det køle en smule, inden du skærer i det.