
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
150 g g | flødeskum flødeskum | ||
2 | stjerneanis stjerneanis | ||
2 poser pose | grøn te grøn te | ||
90 g g | sukker sukker | ||
2 | æggeblommer æggeblomme | ||
150 g g | mascarpone mascarpone | ||
1 pakker pakke | tyrkisk æblete tyrkisk æblete | ||
800 g g | æbler
æble ((syrlige)) | ||
40 g g | brun farin brun farin | ||
citronersaft citronsaft |
Grøn te-mascarpone-parfait med dampede æbler
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Kog fløden. Tilsæt stjerneanissene og teposen, og lad det trække tildækket i 3 min. Fjern begge dele, og tryk teposen godt.
Omrør æggeblommen og sukkeret. Sæt et fad over et varmt vandbad, og hæld den varme fløde langsomt op i. Rør cremen i ca. 5 minutter i vandbadet, til det er opvarmet og lidt tykt. Tag det af, og lad det køle af. Omrør mascarponen og tilsæt den. Hæld parfaitmassen i et lille fad, og lad det køle af natten over i fryseren.
Blanchér æbleteen med 150 ml kogende vand, og lad det trække i 6 min. Skræl æblerne, fjern kernerne, og skær dem i tykke skiver. Steg dem i smørret i 2 min. på hver side. Strø med sukkeret, og lad det karamellisere kort. Spæd med æbleteen og citronsaften, og kog det i 3-5 min. afhængig af æblesorten, til æblerne er bløde, men ikke sammenfaldne. Tag æblerne op, og lad dem dryppe af. Lad sud koge kraftigt ind i ca. 3 min. Lad æblerne og sud køle af. Fordel æblerne på 4-6 tallerkener.
Tag parfaiten ud af formen, og skær den i stykker. Anret den på æblerne, og dryp med lidt sud, og servér.