Super frisk. Til Lidl Pris
Grøn te-mascarpone-parfait med dampede æbler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

150 g g flødeskum flødeskum
2 stjerneanis stjerneanis
2 poser pose grøn te grøn te
90 g g sukker sukker
2 æggeblommer æggeblomme
150 g g mascarpone mascarpone
1 pakker pakke tyrkisk æblete tyrkisk æblete
800 g g æbler æble
(syrlige)
40 g g brun farin brun farin
citronersaft citronsaft

Grøn te-mascarpone-parfait med dampede æbler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(0)

Sådan gør du

Kog fløden. Tilsæt stjerneanissene og teposen, og lad det trække tildækket i 3 min. Fjern begge dele, og tryk teposen godt.

Omrør æggeblommen og sukkeret. Sæt et fad over et varmt vandbad, og hæld den varme fløde langsomt op i. Rør cremen i ca. 5 minutter i vandbadet, til det er opvarmet og lidt tykt. Tag det af, og lad det køle af. Omrør mascarponen og tilsæt den. Hæld parfaitmassen i et lille fad, og lad det køle af natten over i fryseren.

Blanchér æbleteen med 150 ml kogende vand, og lad det trække i 6 min. Skræl æblerne, fjern kernerne, og skær dem i tykke skiver. Steg dem i smørret i 2 min. på hver side. Strø med sukkeret, og lad det karamellisere kort. Spæd med æbleteen og citronsaften, og kog det i 3-5 min. afhængig af æblesorten, til æblerne er bløde, men ikke sammenfaldne. Tag æblerne op, og lad dem dryppe af. Lad sud koge kraftigt ind i ca. 3 min. Lad æblerne og sud køle af. Fordel æblerne på 4-6 tallerkener.

Tag parfaiten ud af formen, og skær den i stykker. Anret den på æblerne, og dryp med lidt sud, og servér.