Super frisk. Til Lidl Pris
Glaseret hamburgerryg med brunede kartofler og orangeglaserede rosenkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

hamburgerryg hamburgerryg800 g g
sennep sennep2 spsk. spsk.
brun farin brun farin2 spsk. spsk.
kartofler kartoffel
(kogte og pillede)
1 kg kg
sukker sukker100 g g
smør smør
(eller margarine)
40 g g
rosenkål rosenkål400 g g
smør smør1 spsk. spsk.
appelsiner appelsin
(økologisk, revet skal og saft)
1
saltede, ristede mandler saltede, ristede mandler75 g g
flydende honning flydende honning2 spsk. spsk.
Salt og peber Salt og peber

Glaseret hamburgerryg med brunede kartofler og orangeglaserede rosenkål

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(38)

Opskriften

Brunede kartofler gør sig som regel som tilbehør til julens flæskesteg eller and, hvor der også serveres kogte kartofler, brun sovs, rødkål og endda franske kartofler. Brunede kartofler gør sig dog også fremragende som hovedtilbehør til eksempelvis glaseret hamburgerryg, der serveres med glaserede rosenkål. Prøv denne lækre opskrift og varm dig ved en af julens nye favoritretter.

Forvarm ovnen til 200 °C.

Kog hamburgryggen i vand i ca. 25 minutter og lad den herefter trække i vandet i mindst 10 minutter. Fjern nettet, og smør den med sennep og brun farin. Læg den i et ovnfast fad og sæt det i den varme ovn i 12 minutter.

 

Kog kartoflerne i 15 minutter, til de er møre, når du stikker i dem. Lad dem stå og trække i vandet i 5 minutter. Pil dem, og hold dem lune. Kom sukker på en pande, og lad det smelte til karamel - hold øje med, at det ikke bliver for mørkt. Tilsæt smør og de lune kartofler. Vend dem forsigtigt rundt med en træske, og lad dem simre i karamellen ved middel varme i 15 minutter.

 

Skær bunden af rosenkålene, og fjern de yderste blade. Skær rosenkålene i halve. Smelt smør på en pande, og lad det bruse op. Tilsæt rosenkål, og lad dem stege, til de tager lidt farve. Tilsæt de saltede mandler, revet appelsinskal, honning og appelsinsaft. Lad appelsinsaften koge væk, og vend rosenkålene godt rundt, så de bliver blanke.

 

Server skiver af glaseret hamburgerryg med de brunede kartofler og orangeglaserede rosenkål.