
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
hasselnødder hasselnød | 125 g g | |
tørrede frugter
tørrede frugter (fx abrikos, rosiner eller svesker) | 150 g g | |
cognac cognac | 1 dl dl | |
blødt smør blødt smør | 100 g g | |
sukker sukker | 125 g g | |
æg æg | 3 | |
hvedemel hvedemel | 175 g g | |
bagepulver bagepulver | 1,5 tsk. tsk. | |
vaniljesukker vaniljesukker | 1 tsk. tsk. | |
kanel kanel | 1,5 spsk. spsk. | |
kvark kvark | 1 dl dl | |
vand vand | 0,5 dl dl |
Kanelfrosting
flødeost
flødeost (naturel) | 200 g g | |
blødt smør blødt smør | 25 g g | |
flormelis flormelis | 0,75 dl dl | |
kanel kanel | 1 tsk. tsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrugt- og nøddekage med kanelfrosting
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hak hasselnødderne og frugterne groft. Læg dem i blød i cognac i 1 time. Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk grundigt efter hvert. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel. Drys det igennem en sigte ned i æggeblandingen, og vend det forsigtigt sammen med kvark og vand. Tilsæt frugt- og nøddeblandingen, og vend det hurtigt sammen. Beklæd bunden af en springform (Ø 22 cm) med bagepapir, og spænd derefter ringen fast. Hæld dejen i formen, og bag den nederst i ovnen i 40 min ved 175 °C. Tag kagen ud, og lad den køle helt af.Pisk i mellemtiden flødeost, smør, flormelis og kanel sammen. Smør frostingen på kagen. Pynt med abrikosstrimler og hasselnøddekerner.Tip
Kagen kan fryses uden frosting på.