
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Gule lagkagebunde
æg æg | 4 | ||
sukker sukker | 120 g g | ||
hvedemel hvedemel | 100 g g | ||
bagepulver bagepulver | 2 tsk. tsk. | ||
gul frugtfarve gul frugtfarve |
Røde lagkagebunde
æg æg | 4 | ||
sukker sukker | 120 g g | ||
hvedemel hvedemel | 100 | ||
bagepulver bagepulver | 2 | ||
rød frugtfarve rød frugtfarve |
Blå lagkagebund
æg æg | 4 | ||
sukker sukker | 120 g g | ||
hvedemel hvedemel | 100 g g | ||
bagepulver bagepulver | 2 tsk. tsk. | ||
blå frugtfarve blå frugtfarve |
Hvid chokoladeganache
hvid chokolade hvid chokolade | 200 g g | ||
piskefløde piskefløde | 1,5 dl dl |
Mascarponefrosting
smør smør | 150 g g | ||
mascarpone mascarpone | 450 g g | ||
flormelis flormelis | 5 dl dl | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 2 tsk. tsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteFarverig påskelagkage
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Lagkagebunde
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Start med de gule lagkagebunde.
- Pisk æg og sukker sammen med en håndmikser. Pisk i ca. 10 min. til det er næsten hvidt.
- Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt sammen uden at luften røres ud.
- Tilsæt gul frugtfarve. Start med 1 tsk., og vend forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i en springform, ca. 25 cm i diameter, beklædt med bagepapir.
- Bag bunden på nederste rille i ca. 30 min.
- Mærk efter med en kødnål om lagkagebunden er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
- Tag bunden ud, og afkøl.
- Lav nu de røde lagkagebunde efter samme fremgangsmåde som de gule, men med rød frugtfarve.
- Lav dernæst den blå lagkagebund efter samme fremgangsmåde, men med blå frugtfarve. Bunden skal bage ca. 10 min.
- Skær den gule og røde lagkagebund igennem, så du får to bunde af hver farve. Du skal have 5 bunde i alt inkl. den blå.
Ganache
- Bryd chokoladen og læg den i en skål.
- Varm fløden, men den må ikke koge.
- Hæld den i chokoladen. Rør til chokoladen er smeltet.
- Afkøl ganachen i vandbad og lad den stå i køleskabet en stund.
- Pisk den luftig med en elpisker. Den skal være helt kold, når den piskes.
- Pisk smørret til frostingen hvid.
- Tilsæt mascarponen og pisk til en jævn tyk masse.
- Sigt flormelis og vaniljesukker i, og pisk igen.
- Stil frostingen i køleskabet en stund, hvis den er for løs.
- Læg bundene sammen med et tyndt lag chokoladeganache og mascarponefrosting.
- Dæk hele kagen med den resterende frosting.
- Pynt kagen med chokoladefigurer.