Super frisk. Til Lidl Pris
Farverig påskelagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Gule lagkagebunde

æg æg4
sukker sukker120 g g
hvedemel hvedemel100 g g
bagepulver bagepulver2 tsk. tsk.
gul frugtfarve gul frugtfarve

Røde lagkagebunde

æg æg4
sukker sukker120 g g
hvedemel hvedemel100
bagepulver bagepulver2
rød frugtfarve rød frugtfarve

Blå lagkagebund

æg æg4
sukker sukker120 g g
hvedemel hvedemel100 g g
bagepulver bagepulver2 tsk. tsk.
blå frugtfarve blå frugtfarve

Hvid chokoladeganache

hvid chokolade hvid chokolade200 g g
piskefløde piskefløde1,5 dl dl

Mascarponefrosting

smør smør150 g g
mascarpone mascarpone450 g g
flormelis flormelis5 dl dl
vaniljesukker vaniljesukker2 tsk. tsk.

Farverig påskelagkage

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

60 min
(11)

Opskriften

Lagkagebunde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2.  Start med de gule lagkagebunde.
  3. Pisk æg og sukker sammen med en håndmikser. Pisk i ca. 10 min. til det er næsten hvidt.
  4. Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt sammen uden at luften røres ud.
  5. Tilsæt gul frugtfarve. Start med 1 tsk., og vend forsigtigt i dejen.
  6. Fordel dejen i en springform, ca. 25 cm i diameter, beklædt med bagepapir.
  7. Bag bunden på nederste rille i ca. 30 min.
  8. Mærk efter med en kødnål om lagkagebunden er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
  9. Tag bunden ud, og afkøl.
  10. Lav nu de røde lagkagebunde efter samme fremgangsmåde som de gule, men med rød frugtfarve.
  11. Lav dernæst den blå lagkagebund efter samme fremgangsmåde, men med blå frugtfarve. Bunden skal bage ca. 10 min.
  12. Skær den gule og røde lagkagebund igennem, så du får to bunde af hver farve. Du skal have 5 bunde i alt inkl. den blå.


Ganache

  1. Bryd chokoladen og læg den i en skål.
  2. Varm fløden, men den må ikke koge.
  3. Hæld den i chokoladen. Rør til chokoladen er smeltet.
  4. Afkøl ganachen i vandbad og lad den stå i køleskabet en stund.
  5. Pisk den luftig med en elpisker. Den skal være helt kold, når den piskes.
  6. Pisk smørret til frostingen hvid.
  7. Tilsæt mascarponen og pisk til en jævn tyk masse.
  8. Sigt flormelis og vaniljesukker i, og pisk igen.
  9. Stil frostingen i køleskabet en stund, hvis den er for løs.
  10. Læg bundene sammen med et tyndt lag chokoladeganache og mascarponefrosting.
  11. Dæk hele kagen med den resterende frosting.
  12. Pynt kagen med chokoladefigurer.