
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Dej
gær gær | 25 g g | |
vand vand | 3 dl dl | |
vand
vand (kogende vand) | 1 dl dl | |
honning
honning (flydende) | 1 spsk. spsk. | |
rugmel rugmel | 85 g g | |
hvedemel hvedemel | 500 g g | |
salt salt | 10 g g | |
olivenolie
olivenolie (+1 spsk olie til skålen, efter æltning) | 3 spsk. spsk. |
Fyld
grøn pesto
grøn pesto (du kan også bruge ketchup) | 3 - 4 spsk. spsk. | |
revet gouda revet gouda | 1 håndfulde håndfuld | |
skinker
skinke (du kan også bruge skink- eller bacontern) | 2 spsk. spsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBrødsnurrer med pesto eller tomat
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt varmt vand, honning og rugmel og rør det godt sammen. Tilsæt alle øvrige ingredienser og sæt dejen til æltning på en køkkenmaskine. (Hvis du bruger håndkraft, skal dejen naturligvis æltes noget længere). Ælt dejen godt igennem ved høj hastighed i ca. 15 minutter til dejen slipper skålens sider. Vend dejen rundt i skålen i en spsk olivenolie. Dejen føles på nuværende tidspunkt meget elastisk og sådan lidt Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i ca 40 minutter til dobbelt størrelse.
Sådan former du snurrerne.
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en størrelse på omtrent 40×50 cm. Smør pesto ud på dejen og drys med revet gouda ost.
Tril dejen sammen til en pølse på den lange led, ligesom hvis du skulle lave kanelsnegle. Det kan være lidt tricky, fordi dejen er meget livlig (fordi det er en god dej), men det betyder ikke noget, at det ikke er pænt.
Tryk dejpølsen lidt flad og skær den i 16 lige store stykker. Træk stykkerne lange og sno dem om sig selv til den snoede pølse er ca. 2-3 cm tyk og 25 cm lang.
Tril da hver pølse sammen som en spiral om sig selv. Og tryk snippen ind under. Placer snurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Dæk pladerne med snurrer til og lad dem hæve yderligere 30 min.
I mellemtiden forvarmes ovnen til 220 grader varmluft. Bag snurrerne i ca 18-22 min til de er flot gyldne og sprøde i kanten. Køl af på rist.
Tip
Du kan også prøve med lidt ketchup, røgede skinketern (eller bacon) og ost. Faktisk kan du komme alt muligt lækkert ind i snurrerne. Bare husk, at du skal kunne rulle en pølse, og derfor kan det være svært, hvis du fylder ALT for meget indhold i.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her