Super frisk. Til Lidl Pris
Brødsnurrer med pesto eller tomat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej

gær gær25 g g
vand vand3 dl dl
vand vand
(kogende vand)
1 dl dl
honning honning
(flydende)
1 spsk. spsk.
rugmel rugmel85 g g
hvedemel hvedemel500 g g
salt salt10 g g
olivenolie olivenolie
(+1 spsk olie til skålen, efter æltning)
3 spsk. spsk.

Fyld

grøn pesto grøn pesto
(du kan også bruge ketchup)
3 - 4 spsk. spsk.
revet gouda revet gouda1 håndfulde håndfuld
skinker skinke
(du kan også bruge skink- eller bacontern)
2 spsk. spsk.

Brødsnurrer med pesto eller tomat

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

35 min
(20)

Opskriften

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt varmt vand, honning og rugmel og rør det godt sammen. Tilsæt alle øvrige ingredienser og sæt dejen til æltning på en køkkenmaskine. (Hvis du bruger håndkraft, skal dejen naturligvis æltes noget længere). Ælt dejen godt igennem ved høj hastighed i ca. 15 minutter til dejen slipper skålens sider. Vend dejen rundt i skålen i en spsk olivenolie. Dejen føles på nuværende tidspunkt meget elastisk og sådan lidt Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i ca 40 minutter til dobbelt størrelse.

Sådan former du snurrerne.

Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en størrelse på omtrent 40×50 cm. Smør pesto ud på dejen og drys med revet gouda ost.

Tril dejen sammen til en pølse på den lange led, ligesom hvis du skulle lave kanelsnegle. Det kan være lidt tricky, fordi dejen er meget livlig (fordi det er en god dej), men det betyder ikke noget, at det ikke er pænt.

Tryk dejpølsen lidt flad og skær den i 16 lige store stykker. Træk stykkerne lange og sno dem om sig selv til den snoede pølse er ca. 2-3 cm tyk og 25 cm lang.

Tril da hver pølse sammen som en spiral om sig selv. Og tryk snippen ind under. Placer snurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Dæk pladerne med snurrer til og lad dem hæve yderligere 30 min.

I mellemtiden forvarmes ovnen til 220 grader varmluft. Bag snurrerne i ca 18-22 min til de er flot gyldne og sprøde i kanten. Køl af på rist.

Tip

Du kan også prøve med lidt ketchup, røgede skinketern (eller bacon) og ost. Faktisk kan du komme alt muligt lækkert ind i snurrerne. Bare husk, at du skal kunne rulle en pølse, og derfor kan det være svært, hvis du fylder ALT for meget indhold i.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her