
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
blomkål blomkål | 1 | |
mandler
mandel (hakkede mandler) | 50 g g | |
chilipulver chilipulver | 1 stk. stk. | |
olivenolie olivenolie | 1 - 2 spsk. spsk. | |
vand vand | 1 l l | |
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBlomkålsris med mandler
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Bagte mandlerKom mandlerne i en skål og hæld vandet over. Lad dem trække i 12-24 timer - ikke længere. Så er de hydrerede, som det hedder. Hæld vandet fra og kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys salt over, så hver mandel har salt på sig, og rør dem lidt rundt på pladen, så der kommer salt på begge sider. Bag mandlerne i ovnen i 30-45 min. ved 150 grader. De skal være sprøde, når du sætter tænderne i dem. Hvis de er bløde efter afkøling, har de fået for lidt.
BlomkålsrisSkær blade og stilk af blomkålshovedet og riv blomkålen på den grove side af rivejernet eller blend det i en foodprocessor. Kom kogt vand over og lad det stå i 1-2 min. inden du hælder vandet fra. Voilá, risene er klar til servering.
Blomkålssalat med mandlerHak de bagte mandler i grove stykker og kom chilipulver over. Rør godt rundt. Kom blomkålsrisene oveni og bland det sammen. Brug olivenolie som dressing.Udarbejdet af Birgitte Nymann