
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Kødboller
500 g g | hakket oksekød hakket oksekød | ||
0,5 | løg løg | ||
1 | hvidløgsfed hvidløgsfed | ||
1 | æg æg | ||
0,25 bundter bundt | dild dild | ||
2 skiver skive | toastbrød toastbrød | ||
2 dl dl | mælk mælk | ||
Salt og peber Salt og peber | |||
kanel kanel | |||
olivenolie olivenolie |
Perlebygsalat
150 g g | perlebyg perlebyg | ||
vand
vand ((til kogning af perlebyg)) | |||
2 | laurbærblade laurbærblad | ||
2 | røde peberfrugter rød peberfrugt | ||
1 bundter bundt | mynte mynte | ||
1 poser pose | saltede, ristede mandler saltede, ristede mandler | ||
1 | citroner citron | ||
agurker
agurk (i stænger) |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteAfrikanskinspirerede kødboller med dild og perlebygsalat
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
KødbollerOksekødet blandes med revet løg, presset hvidløg, æg og hakket dild. Toastbrød (uden skorpe) udblødes i mælken og blandes i farsen. Fars, salt, peber og kanel blandes sammen, formes som små kugler og steges på en pande i olivenolie.
PerlebygsalatPerlebyggen koges mør i vand med laurbærblade under låg og køles (laurbærbladene fjernes). Peberfrugter skæres i tern, og mynten skæres i strimler. Det hele blandes sammen og vendes med mandlerne, lidt olivenolie og lidt citronsaft. Smages til med salt og peber. Perlebygsalaten anrettes i et fad sammen med kødboller og frisk agurk.
Opskrift/film/billede er udarbejdet i samarbejde mellem Lidl, Scandic og DHF Håndboldskolerne