
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
æbler
æble (ca. 1200 g) | 8 | ||
vand vand | 2 dl dl | ||
dadler
daddel (uden sten) | 6 | ||
vaniljepulver vaniljepulver | 0,5 tsk. tsk. | ||
kanel kanel | |||
stødt ingefær stødt ingefær | 1 tsk. tsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteÆblesmør
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Vask æblerne og fjern stilken. Skær hvert af æblerne i 4-6 stykker, inklusiv kernehus. Bring vandet i kog og tilsæt æblestykker, dadler og krydderier. Lad blandingen koge i 60 min., hvorefter du kommer den i en si. Pres nu blandingen gennem sien, så den bliver til mos. Vil du have en finere konsistens, kan du purere mosen med en stavblender. Bring mosen i kog og lad den stå og simre i 2-3 timer. Rør jævnligt i den, så den ikke brænder på. Afkøl til sidst mosen og hæld den på glas. Æblesmørret opbevares i køleskab.
Tips
Brug æblesmørret til morgenmaden i stedet for marmelade eller når du skal søde dine pandekager.
Udarbejdet af Birgitte Nymann