« Tilbage

Risalamande-cheesecake

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

75 Min.
(15)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
15 Vurdering
Risalamande-cheesecake
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 75 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ køletid på 1-2 døgn

Risalamande

Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.
Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.
Smelt smørret i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i 3 min under omrøring. Hæld dem over på køkkenrulle.

Bund: Knus kiksene groft. Bland dem med smørret og 100 g af de ristede mandler. Læg et stykke bagepapir på bunden af en springform (ø 22 cm), og spænd ringen fast ovenpå. Beklæd springformen med lagkageplast i siderne, og tryk kikseblandingen ud i bunden i et jævnt lag. Sæt formen på køl i ca. 10 min.
Udblød i mellemtiden husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op af vandet med det vand, der sidder på, og smelt den over vandbad. Rør flødeosten med en smule risalamande, og vend det i resten af risalamanden. Afkøl husblassen med en smule risalamandeblanding. Vend forsigtigt husblassen og 200 g ristede mandler i risalamandeblandingen. Gem resten af mandlerne til pynt.
Hæld risalamanden i springformen. Dæk kagen til, og stil den på køl i min. 3 timer mere (gerne længere).
Kirsebærsauce-gelén skal først laves, når risalamande-cheesecaken har været på køl i mindst 3 timer. Sæt 5 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Fjern imens kirsebærrene fra kirsebærsaucen ved at bruge en sigte. Dernæst kog kirsebærsaucen op, smid husblas i og lad det smelte sammen. Køl kirsebærsauce-geléen ned til ca. 35 grader. Tag risalamande-cheesecaken ud af køleskabet, når den er helt fast, og hæld meget forsigtigt kirsebær-geléen over kagen. Sæt til sidst risalamande-cheesecaken på køl igen, indtil kirsebærsauce-gelén er helt fast.

Tip

Kagen kan sagtens laves dagen før. Brug da kun 7 blade husblas.