« Tilbage

Mosaik af torsk og laks med sauce på brunet smør og cashewnødder

Forret

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

60 Min.
(4)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
4 Vurdering
Mosaik af torsk og laks med sauce på brunet smør og cashewnødder
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 60 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ ovntid

Skakbræt
¼ side fersk laksemidterstykke
1 stor torskefilet
Finpuds torskefileten, skær den i tre aflange klodser, ca. 2 cm høj og 2 cm bred i den længde, som fileten tillader det. Skær laksefileten i tre lige tykke skiver på langs. Finpuds stykkerne ved at skære dem til, så du får tre aflange klodser, ca. 2 cm høj og 2 cm bred i den længde, som fileten tillader det. Frys de seks stykker fisk i to timer, så de kan holde formen. Saml skakbrættet ved at lægge torsk, laks og torsk sammen. Gør det herefter modsat, og læg de to stykker sammen. Pak mosaikken ind i husholdningsfilm, og frys den ned til dagen efter.
Brødcroutoner
½ franskbrød
Skær franskbrødet i 1,5 mm tykke skiver. Brug en rund udstikker 1,5 Ø, og stik brødskiverne ud. Bag dem i en 180 grader forvarmet ovn i 10 min. Sluk for ovnen, og lad dem trække, indtil de er helt gyldne.
Citroncreme
100 g frisk citronsaft
1 dl vand
50 g sukker
2 dl fløde
6 blade gelatine
Udblød gelatinen i koldt vand. Kog vand, sukker og citronsaft op, tilsæt gelatinen, og lad den køle af og stivne. Når massen har sat sig og er blevet kold, skal du blende den til en puré med en stavblender. Pisk fløden, og vend den i puréen.
Persilleolie
4 potter persille
400 g rapsolie
Blend olie og persille op til 58 grader med en termomixer eller robotcoupe. Alternativt kan du varme din olie op til 60 grader i en gryde eller i ovnen. Blend herefter olie og persille kraftigt sammen med en stavblender. Sigt olien fra gennem et klæde, og kassér den grødede urtemasse.
Persillemayonnaise
100 g æggeblomme
10 g dijonsennep
10 g citronsaft
5 g salt
300 g persilleolie (se opskrift ovenfor)
Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft og salt luftigt og cremet. Tilsæt olien i en tynd stråle, imens der konstant piskes. Fortsæt, indtil konsistensen er fast som en mayonnaise.
Spidskålscrudité
100 g spidskål
Spidskålen lægges fladt på et bræt. Brug samme udstikker som til brødcroutonerne, og stik spidskålen ud. Kom dem i koldt vand indtil brug.
Sauce
2 zittauerløg, ca. 120 g
1 fed hvidløg
1 ingefær
100 g soja
250 g smør
100 g cashewnødder
Kog smørret op i en gryde, indtil det begynder at skifte farve og dermed karamelliserer. Sigt den mørke, karamelliserede valle fra. Hak løg, ingefær og hvidløg i helt fine, små tern, og bland dem sammen med sojaen. Rist cashewnødderne i en forvarmet ovn i 10 min ved 180 grader. Hak dem groft. Varm den brunede smør op, tilsæt en spiseskefuld af sojablandingen, og bland det hele sammen med cashewnødderne.
Anretning
1 håndfuld persille
Skær lakse-torske-mosaikken i 5 mm tykke skiver, og skær dem til i siderne. Anret med citroncreme på de orange kvadrater og persillemayonnaise på de hvide. Kom ligeledes spidskålstykkerne på de hvide kvadrater og brødcroutonerne på de orange. Pynt med persille på hver af de to cremer. Saucen serveres ved siden af.