« Tilbage

Mandarin- og krydderkage som 1000 prikker med sorbet og lun sirup

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

60 Min.
(8)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
8 Vurdering
Mandarin- og krydderkage som 1000 prikker med sorbet og lun sirup
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 60 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ bagetid og kogetid

Mandarinsorbet
5 dl mandarinsaft
2 blade gelatine
120 g sukker
Kog det hele op, og kør sorbeten på en ismaskine.
Mandarinpuré
3 dl mandarinsaft
50 g sukker
6 blade gelatine
Udblød gelatinen i koldt vand. Kog saft, sukker og gelatine op. Køl massen ned, indtil den stivner, og blend den herefter med en stavblender.
Flødepuré
3 dl fløde
50 g sukker
6 blade gelatine
Udblød gelatinen i koldt vand. Kog fløde, sukker og gelatine op. Køl massen ned, indtil den stivner, og blend den herefter med en stavblender.
Chokoladenet
350 g mørk chokolade 70+%
Smelt 150 g mørk chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Varm det op til 48 grader. Tag skålen af varmen, og kom 200 g hakket chokolade i. Kom chokoladen i en sprøjtepose, og sprøjt chokoladen i en tynd stråle ned i en halvkugleform, og dan et gitter. Vend chokoladenettene ud af formen.
Konfektkage
120 g kandiserede nødder
15 g appelsinmarmelade
60 g mørk chokolade 70+%
150 g marcipan
150 g brun farin
150 g smør
120 g æg
45 g mel
Rør først marcipan, brun farin og appelsinmarmeladen sammen, og rør herefter den blødgjorte smør ind i massen. Tilsæt æg lidt ad gangen. Rør til sidst nødder, chokolade og mel i dejen. Fyld dejen i en franskbrødsform, og bag den ved 150 grader varmluft i 1 time og 15 min. Når kagen er afkølet, skæres den i 5 mm tykke skiver og skæres til, så den passer ned i den ene chokoladenethalvkugle.
Sirupsauce
½ dl vand
100 g sukker
1 dl mandarinsaft
1 vaniljestang
20 g vodka med revet mandarinskal
Kog vand og sukker op i en bred gryde. Kog, indtil massen skifter farve og begynder at karamellisere. Tilsæt mandarinsaften og vaniljestangen. Kom vodkaen med revet mandarinskal i til sidst.
Anretning
Dekorér tallerkenen med små prikker af mandarinpuré og flødepuré. Fyld den ene chokoladenethalvkugle med mandarinsorbet, og top den med konfektkagen. Kom den anden halvdel ovenpå, så der dannes en kugle. Varm saucen godt op, og hæld den hen over chokoladenettet, så det smelter.