« Tilbage

Karameller med chokolade og flagesalt

Kager og søde sager

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

60 Min.
(6)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
6 Vurdering
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 60 Min.

Skær vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland dem med en smule sukker. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt resten af ingredienserne, og bring det i kog under omrøring. Kog i 20-30 min uden låg under omrøring. Karamelblandingen skal op på 128 °C (mål med sukkertermometeret eller lav ”kugleprøven, hvor du hælder et par dråber karamel i iskoldt vand og derefter skal kunne forme til seje kugler). Beklæd en form (20 x 30 cm) med bagepapir, og hæld karamellen ned i. Lad den køle helt ned på køkkenbordet, i køleskabet eller i fryseren.

Løft bagepapiret ud af formen, og skær 36 karameller med en skarp, kold kniv. Læg karamellerne på et nyt stykke bagepapir. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp karamellerne i chokoladen. Lad det overskydende chokolade dryppe af, inden du lægger karamellerne tilbage på papiret (brug evt. en gaffel til hjælp). Drys med flagesalt, inden chokoladen stivner. Opbevar karamellerne på køl.