« Tilbage

Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa

Aftensmad

Tilbehør

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

60 Min.
(7)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
7 Vurdering
Farverige grøntsager i ovn med hummus og tomatsalsa
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 60 Min.

Vask kartoflerne grundigt, og del dem på langs i kvarte, eller skær dem i otte dele. Pluk timianbladene af og hak dem, bland dem med olie og kartofler, og krydr med salt og peber. Fordel det på bagepapir på en bageplade, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i 20 min. Skræl i mellemtiden gulerødderne, og halvér dem på langs. Vask peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i brede skiver. Skyl squash og hvidløg, skær squashen i tykke skiver, halvér løget på langs. Vend kartoflerne én gang, hæld grøntsagerne ved, og bag videre i 25 min. Vend 1-2 gange undervejs.

Hummus

Hæld kikærterne ud i en si, skyl dem, og lad dem dryppe af. Purér dem med tahin og olivenolie. Pil hvidløget og pres det. Smag hummussen til med citronskal og -saft, spidskommen, salt og cayennepeber. Rør den smidig med 2-3 spsk. kogende vand efter behov.

Salsa

Skyl tomaterne, overhæld dem med kogende vand, hæld vandet væk, og flå tomaterne. Halvér dem, fjern kernerne, og skær dem i tern. Lad olivenerne dryppe af, og skær dem i tern. Pil løget og skær dem i fine tern. Skær basilikumbladene i fine strimler. Bland det hele, og smag til med salt, peber og sukker. Servér grøntsagerne med hummus og salsa.