
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Vaniljebunde
vaniljestænger vaniljestang | 1 | |
sukker sukker | 125 g g | |
æggeblommer æggeblomme | 6 | |
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | |
æggehvider æggehvide | 6 | |
hvedemel hvedemel | 105 g g |
Koldskålsmousse
vaniljestænger
vaniljestang (kornene) | 1 | |
husblas husblas | 5 blade blad | |
citronersaft citronsaft | 0,5 dl dl | |
koldskål koldskål | 4 dl dl | |
piskefløde piskefløde | 4 dl dl |
I øvrigt
hindbærmarmelade hindbærmarmelade | 2 dl dl | |
kammerjunker kammerjunker | ||
hindbær hindbær | 1 håndfulde håndfuld | |
hindbærstøv hindbærstøv | 1 drys drys |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKoldskålslagkage med hindbær
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Vaniljebunde
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne luftige og stive sammen med de 2 spsk sukker i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold det i dejen ad tre omgange. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23-25 cm diameter), fordel dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft. Den hæver meget op under bagningen, det er meningen. Læg et stykke rent bagepapir på bordpladen. Når du tager kagen ud af ovnen vendes den straks på hovedet ud på bagepapiret. Formen skal blive siddende på. Således køler den helt af, - på hovedet i formen.Koldskålsmousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Mas kornene fra vaniljestangen sammen med sukkeret. Lun citronsaften op i en lille gryde sammen med vaniljesukkeret, tag gryden af varmen og opløs den udblødte, afdryppede husblas direkte heri. Rør lidt efter lidt koldskålen i den lune citronsaft. Pisk fløden til let flødeskum og vend det i koldskålen ad to omgange til du opnår en ensartet, tyktflydende koldskålsmousse. Flæk nu den afkølede vaniljebund i to lige tykke bunde.Samling af kagen: Rengør din springform (læg evt. et stykke kagepap i bunden) og placer en vaniljebund i formen, der er beklædt med kageplast langs kanten. Smør et par spiseskefulde hindbærmarmelade ud over bunden i et jævnt lag med lidt afstand til kanten. Hæld halvdelen af koldskålsmoussen ud over. Gentag med endnu en bund, hindbærmarmelade og til sidst koldskålsmousse. Bank kagen mod bordet et par gange, så den samler sig og luftbobler bankes op til overfladen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt. Befri den dernæst fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille skarp kniv og placer kagen på et fad. Dekorer smukt med knuste kammerjunker, friske hindbær og evt. et drys hindbærstøv.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her