#LidlOverrasker
Koldskålslagkage med hindbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Vaniljebunde

1 vaniljestænger vaniljestang
125 g g sukker sukker
6 æggeblommer æggeblomme
1 tsk. tsk. bagepulver bagepulver
6 æggehvider æggehvide
105 g g hvedemel hvedemel

Koldskålsmousse

1 vaniljestænger vaniljestang
(kornene)
5 blade blad husblas husblas
0,5 dl dl citronersaft citronsaft
4 dl dl koldskål koldskål
4 dl dl piskefløde piskefløde

I øvrigt

2 dl dl hindbærmarmelade hindbærmarmelade
kammerjunker kammerjunker
1 håndfulde håndfuld hindbær hindbær
1 drys drys hindbærstøv hindbærstøv

Koldskålslagkage med hindbær

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(23)

Sådan gør du

Vaniljebunde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne luftige og stive sammen med de 2 spsk sukker i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold det i dejen ad tre omgange. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23-25 cm diameter), fordel dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft. Den hæver meget op under bagningen, det er meningen. Læg et stykke rent bagepapir på bordpladen. Når du tager kagen ud af ovnen vendes den straks på hovedet ud på bagepapiret. Formen skal blive siddende på. Således køler den helt af, - på hovedet i formen.Koldskålsmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Mas kornene fra vaniljestangen sammen med sukkeret. Lun citronsaften op i en lille gryde sammen med vaniljesukkeret, tag gryden af varmen og opløs den udblødte, afdryppede husblas direkte heri. Rør lidt efter lidt koldskålen i den lune citronsaft. Pisk fløden til let flødeskum og vend det i koldskålen ad to omgange til du opnår en ensartet, tyktflydende koldskålsmousse. Flæk nu den afkølede vaniljebund i to lige tykke bunde.Samling af kagen: Rengør din springform (læg evt. et stykke kagepap i bunden) og placer en vaniljebund i formen, der er beklædt med kageplast langs kanten. Smør et par spiseskefulde hindbærmarmelade ud over bunden i et jævnt lag med lidt afstand til kanten. Hæld halvdelen af koldskålsmoussen ud over. Gentag med endnu en bund, hindbærmarmelade og til sidst koldskålsmousse. Bank kagen mod bordet et par gange, så den samler sig og luftbobler bankes op til overfladen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt. Befri den dernæst fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille skarp kniv og placer kagen på et fad. Dekorer smukt med knuste kammerjunker, friske hindbær og evt. et drys hindbærstøv.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her

Koldskålslagkage med hindbær
45 min

Koldskålslagkage med hindbær

Ingredienser

vaniljestang
1
sukker
125 g
æggeblomme
6
bagepulver
1 tsk.
æggehvide
6
hvedemel
105 g
vaniljestang (kornene)
1
husblas
5 blad
citronsaft
0.5 dl
koldskål
4 dl
piskefløde
4 dl
hindbærmarmelade
2 dl
kammerjunker
hindbær
1 håndfuld
hindbærstøv
1 drys
Koldskålslagkage med hindbær
45 min

Step 1

Koldskålslagkage med hindbær

Vaniljebunde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne luftige og stive sammen med de 2 spsk sukker i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold det i dejen ad tre omgange. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23-25 cm diameter), fordel dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft. Den hæver meget op under bagningen, det er meningen. Læg et stykke rent bagepapir på bordpladen. Når du tager kagen ud af ovnen vendes den straks på hovedet ud på bagepapiret. Formen skal blive siddende på. Således køler den helt af, - på hovedet i formen.Koldskålsmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Mas kornene fra vaniljestangen sammen med sukkeret. Lun citronsaften op i en lille gryde sammen med vaniljesukkeret, tag gryden af varmen og opløs den udblødte, afdryppede husblas direkte heri. Rør lidt efter lidt koldskålen i den lune citronsaft. Pisk fløden til let flødeskum og vend det i koldskålen ad to omgange til du opnår en ensartet, tyktflydende koldskålsmousse. Flæk nu den afkølede vaniljebund i to lige tykke bunde.Samling af kagen: Rengør din springform (læg evt. et stykke kagepap i bunden) og placer en vaniljebund i formen, der er beklædt med kageplast langs kanten. Smør et par spiseskefulde hindbærmarmelade ud over bunden i et jævnt lag med lidt afstand til kanten. Hæld halvdelen af koldskålsmoussen ud over. Gentag med endnu en bund, hindbærmarmelade og til sidst koldskålsmousse. Bank kagen mod bordet et par gange, så den samler sig og luftbobler bankes op til overfladen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt. Befri den dernæst fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille skarp kniv og placer kagen på et fad. Dekorer smukt med knuste kammerjunker, friske hindbær og evt. et drys hindbærstøv.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her

vaniljestang: 1
sukker: 125 g
æggeblomme: 6
bagepulver: 1 tsk.
æggehvide: 6
hvedemel: 105 g
vaniljestang (kornene): 1
husblas: 5 blad
citronsaft: 0.5 dl
koldskål: 4 dl
piskefløde: 4 dl
hindbærmarmelade: 2 dl
kammerjunker
hindbær: 1 håndfuld
hindbærstøv: 1 drys
Koldskålslagkage med hindbær

Feedback

How did you like cooking with us?

Måske kan du også lide ...

Hindbærlagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Hindbærlagkage
1:50 t
(10)
Kage med havregryn og æble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kage med havregryn og æble
40 min
(4)
Rabarbergrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbergrød
35 min
(5)
Kistekage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kistekage
1:50 t
(2)
Små spøgelser i marengs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Små spøgelser i marengs
1:30 t
(0)
Cheesecake med bær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheesecake med bær
1:30 t
(12)
Halloween-kage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Halloween-kage
1:30 t
(0)
Rarbarberkringle

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rarbarberkringle
2:00 t
(15)
Granolatærter med yoghurt og hindbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Granolatærter med yoghurt og hindbær
35 min
(7)
Offer
Trefarvet pandekage-lagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Trefarvet pandekage-lagkage
25 min
(49)
Byg selv-lagkager

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Byg selv-lagkager
40 min
(4)
Uhyggelig græskarkage med edderkoppespind

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Uhyggelig græskarkage med edderkoppespind
35 min
(12)
Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Frugt- og nøddekage med kanelfrosting
1:50 t
(1)
Gulerodskage med chili-ostecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Gulerodskage med chili-ostecreme
1:15 t
(10)
Æble-amarant-gratin (glutenfri)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Æble-amarant-gratin (glutenfri)
1:30 t
(11)