« Tilbage

Focacciabrød med oliven og rosmarin

Annemette Voss

Brød og boller

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

20 Min.
(2)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
2 Vurdering
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 20 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ hævetid og bagetid

Dej til focacciabrød

Opløs gæren i vandet. Tilsæt manitoba hvedemel (det kan købes i Lidl, hvis du skulle være i tvivl) og almindeligt hvedemel. (Manitobahvedemelet er med til at gøre brødet ekstra luftigt, og hjælper virkelig med til at få dejen til at hæve godt op og giver nogle dejlige store luftige huller i brødet). Tilsæt også havsalt. Lad dejen ælte godt igennem på en køkkenmaskine med dejkrog i ca. 20 minutter ved fuld kraft – indtil dejen slipper skålens sider. Vend dejen rundt i et par spiseskefulde olivenolie. Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i ca 45 minutter ved stuetemperatur.

Tilbered toppingen

Fjern kernerne i oliven og hak dem groft. Gør oliven, havsalt, peber, olivenolie, rødløg, hvidløg og rosmarin sammen. Smør en bageform (mål: 25 x 30 cm) med olivenolie – rigeligt – og hæld dejen herover i. Tryk nogle store huller med fingrene ned i dejen. Fordel toppingen herpå og tryk også toppingen lidt ned i dejen.
Lad brødet hæve yderligere 30 minutter ved stuetemperatur. Varm i mellemtiden ovnen op til 225 grader varmluft. Bag focacciabrødet i ca. 40 minutter midt i ovnen til det er hævet op og er gyldent på toppen. Lad det køle af 5 minutter i formen, hvorefter du flytter det over på en bagerist til videre afkøling. Vent med at skære i brødet til det er helt afkølet.

Velbekomme.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss  

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her