Vegetarisk chili med sødekartofler

Vegetarisk chili med sødekartofler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

4 personer
    • 2   hvidløgsfed
    • 2   spsk. tomatpuré
    • 2   - 3   spsk. olivenolie
    • 2   løg á 150 g
    • 100   ml rødvine
    • 2   dåser flåede tomater
    • 350   ml grøntsagsbouillon
    •   salt
    • 2   - 3   tsk. chilipulver
    • 1   tsk. tørret oregano
    • 1   - 2   tsk. brun farin
    • 1   dåse kidneybønner 425 ml
    • 1   kg sød kartoffel
    • 1   dåse majs 425 ml
    •   creme fraiche eller flødeskum
    • 3   forårsløg
    •   limes saft

Forberedelse

    Pil løgene, og skær dem i tern. Steg dem gennemsigtige i olivenolie. Skræl hvidløgene, pres dem, og tilsæt dem. Tilsæt tomatpuréen, og svits det kort med. Tilsæt rødvin, tomat med det flydende og grøntsagsbouillon. Krydr med salt, 2 tsk. chilipulver, oregano og 1 tsk. sukker. Kog i 5 min. Skræl sødekartoflerne, og skær dem i 2-3 cm store stykker. Tilsæt dem chilien, og lad dem koge med i 15-20 min. Skyl og kidneybønnerne, og lad dem dryppe godt af. Lad majsene dryppe af. Tilsæt begge dele i chilien, og kog videre i 5-8 min. Smag til med salt, chili og sukker. Skyl i mellemtiden forårsløgene, og skær dem i ringe. Omrør de hvide ringe med creme fraiche, salt og limesaft. Drys chilien med de grønne ringe, og server dippen dertil. Dertil passer sprød baguette.

    Tip

    Uden dip er opskriften vegansk og laktosefri.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 287
Protein (g) 10
Kulhydrat (g) 28
Fedt (g) 12