Pil løgene, og skær dem i tern. Steg dem gennemsigtige i olivenolie. Skræl hvidløgene, pres dem, og tilsæt dem. Tilsæt tomatpuréen, og svits det kort med. Tilsæt rødvin, tomat med det flydende og grøntsagsbouillon. Krydr med salt, 2 tsk. chilipulver, oregano og 1 tsk. sukker. Kog i 5 min. Skræl sødekartoflerne, og skær dem i 2-3 cm store stykker. Tilsæt dem chilien, og lad dem koge med i 15-20 min. Skyl og kidneybønnerne, og lad dem dryppe godt af. Lad majsene dryppe af. Tilsæt begge dele i chilien, og kog videre i 5-8 min. Smag til med salt, chili og sukker. Skyl i mellemtiden forårsløgene, og skær dem i ringe. Omrør de hvide ringe med creme fraiche, salt og limesaft. Drys chilien med de grønne ringe, og server dippen dertil. Dertil passer sprød baguette.
Vegetarisk chili med sødekartofler
Ingredienser
4
personer
-
- 2 hvidløgsfed
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 - 3 spsk. olivenolie
- 2 løg á 150 g
- 100 ml rødvine
- 2 dåser flåede tomater
- 350 ml grøntsagsbouillon
- salt
- 2 - 3 tsk. chilipulver
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 - 2 tsk. brun farin
- 1 dåse kidneybønner 425 ml
- 1 kg sød kartoffel
- 1 dåse majs 425 ml
- creme fraiche eller flødeskum
- 3 forårsløg
- limes saft
Forberedelse
Tip
Uden dip er opskriften vegansk og laktosefri.
Næringsindhold pr. portion
Kcal
287
Protein (g)
10
Kulhydrat (g)
28
Fedt (g)
12