Super frisk. Til Lidl Pris
Varme hveder

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

100 g g blødt smør blødt smør
0,5 tsk. tsk. salt salt
1 spsk. spsk. sukker sukker
1 tsk. tsk. kardemomme kardemomme
2 dl dl mælk mælk
2 æg æg
450 g g hvedemel hvedemel
50 g g gær gær
1 æg æg
(sammenpisket til pensling)

Varme hveder

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2 min
(17)

Sådan gør du

Lun mælken op og rød æg, gær og sukker i.
Bland mel, salt og kardemomme i en skål. Smuldr det bløde smør i
melblandingen

Ælt de to blandninger sammen til en dej. Dejen skal være smidig og lækker.

Stil dejen til hævning i en time. (Du kan også lade den koldhæve i køleskabet natten over.)

Tag dejen ud op et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til boller.

Lad bollerne efterhæve i 45 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter.

Server bollerne varme eller ristede, med koldt smør.