
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
blødt smør blødt smør | 100 g g | ||
salt salt | 0,5 tsk. tsk. | ||
sukker sukker | 1 spsk. spsk. | ||
kardemomme kardemomme | 1 tsk. tsk. | ||
mælk mælk | 2 dl dl | ||
æg æg | 2 | ||
hvedemel hvedemel | 450 g g | ||
gær gær | 50 g g | ||
æg
æg (sammenpisket til pensling) | 1 |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteVarme hveder
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Lun mælken op og rød æg, gær og sukker i.
Bland mel, salt og kardemomme i en skål. Smuldr det bløde smør i
melblandingen
Ælt de to blandninger sammen til en dej. Dejen skal være smidig og lækker.
Stil dejen til hævning i en time. (Du kan også lade den koldhæve i køleskabet natten over.)
Tag dejen ud op et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til boller.
Lad bollerne efterhæve i 45 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
Server bollerne varme eller ristede, med koldt smør.