Super frisk. Til Lidl Pris
Varme hveder

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

blødt smør blødt smør100 g g
salt salt0,5 tsk. tsk.
sukker sukker1 spsk. spsk.
kardemomme kardemomme1 tsk. tsk.
mælk mælk2 dl dl
æg æg2
hvedemel hvedemel450 g g
gær gær50 g g
æg æg
(sammenpisket til pensling)
1

Varme hveder

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2 min
(39)

Opskriften

Lun mælken op og rød æg, gær og sukker i.
Bland mel, salt og kardemomme i en skål. Smuldr det bløde smør i
melblandingen

Ælt de to blandninger sammen til en dej. Dejen skal være smidig og lækker.

Stil dejen til hævning i en time. (Du kan også lade den koldhæve i køleskabet natten over.)

Tag dejen ud op et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til boller.

Lad bollerne efterhæve i 45 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter.

Server bollerne varme eller ristede, med koldt smør.