Lun mælken op og rød æg, gær og sukker i.
Varme hveder
Ingredienser
12
stk.
-
- 100 g blødt smør
- 0,5 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 450 g hvedemel
- 50 g gær
- 1 æg sammenpisket til pensling
Forberedelse
Bland mel, salt og kardemomme i en skål. Smuldr det bløde smør i
melblandingen
Ælt de to blandninger sammen til en dej. Dejen skal være smidig og lækker.
Stil dejen til hævning i en time. (Du kan også lade den koldhæve i køleskabet natten over.)
Tag dejen ud op et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til boller.
Lad bollerne efterhæve i 45 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
Server bollerne varme eller ristede, med koldt smør.