Skær vaniljestangen på langs, krads kornene ud. Bring kornene og stangen i kog med vinen, likøren og sukkeret. Skræl i mellemtiden pærerne, men lad stilkene sidde i. læg dem i den kogende væske, og pochér dem tildækket i 20-25 min., til de bliver let bløde. Vend pærerne, når halvdelen af tiden er gået.Tag pærerne op, og lad væsken koge ind i 5-7 min. Hæld det i en skål med pærerne, og lad det køle af. Pisk fløden stiv med sukkeret, og hæld det i en sprøjtepose med stjernetyl på. Anret pærerne med lidt af den søde væske og 1 kugle chokoladeis på hver tallerken. Sprøjt flødeskumstoppe hele vejen rundt, så de danner et hjerte.
Vaniljepærer med chokoladeis
Ingredienser
2
portioner
-
- 0,5 vaniljestænger
- 400 ml hvidvin gerne tør
- 100 ml vaniljelikør
- 2 spsk. sukker
- 2 pærer á ca. 150 g
- 60 g piskefløde
- 2 kugler chokoladeis
Forberedelse
Tip
Pærerne smager virkelig aromatisk, hvis de står natten over i køleskabet og trækker i den søde væske.
Næringsindhold pr. portion
Kcal
426
Protein (g)
4
Kulhydrat (g)
47
Fedt (g)
12