Vaniljepærer med chokoladeis

Vaniljepærer med chokoladeis image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

2 portioner
    • 0,5   vaniljestænger
    • 400   ml hvidvin gerne tør
    • 100   ml vaniljelikør
    • 2   spsk. sukker
    • 2   pærer á ca. 150 g
    • 60   g piskefløde
    • 2   kugler chokoladeis

Forberedelse

    Skær vaniljestangen på langs, krads kornene ud. Bring kornene og stangen i kog med vinen, likøren og sukkeret. Skræl i mellemtiden pærerne, men lad stilkene sidde i. læg dem i den kogende væske, og pochér dem tildækket i 20-25 min., til de bliver let bløde. Vend pærerne, når halvdelen af tiden er gået.Tag pærerne op, og lad væsken koge ind i 5-7 min. Hæld det i en skål med pærerne, og lad det køle af. Pisk fløden stiv med sukkeret, og hæld det i en sprøjtepose med stjernetyl på. Anret pærerne med lidt af den søde væske og 1 kugle chokoladeis på hver tallerken. Sprøjt flødeskumstoppe hele vejen rundt, så de danner et hjerte.

    Tip

    Pærerne smager virkelig aromatisk, hvis de står natten over i køleskabet og trækker i den søde væske.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 426
Protein (g) 4
Kulhydrat (g) 47
Fedt (g) 12