
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
2 | æg æg | ||
260 g g | sukker sukker | ||
8 tsk. tsk. | vaniljesukker vaniljesukker | ||
70 g g | smør smør | ||
1 dl dl | mælk mælk | ||
280 g g | hvedemel hvedemel | ||
4 stk. stk. | æggeblommer æggeblomme | ||
250 ml ml | piskefløde piskefløde | ||
10 stk. stk. | husblas husblas | ||
limes saft lime saft | |||
2 dl dl | appelsinersaft appelsinsaft | ||
300 g g | blandet frugt blandet frugt | ||
chokoladeæg
chokoladeæg (til pynt) |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteVaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Kagebund2 stk. æg160 g. sukker4 tsk. vaniljesukker70 g. smør1 dl. mælk280 g. hvedemelTænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Smelt smør. Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen. Smør springform med smør. Hæld dejen i. Bag kagen i cirka 30-40 min. Tag kagen ud og sæt den til afkøling. Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.
Vaniljemousse4 stk. æggeblommre4 tsk. vaniljesukker100 g. sukker250 ml. piskefløde6 stk. husblasLav vaniljemoussen. Læg husblas i blød. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker. Pisk piskefløde til en let skum. Bland piskefløde med æggeblandingen. Vrid husblas for vand og kom det over i en lille skål, som kan gå i mikroovnen. Smelt husblassen i mikroovnen. Bland 2 spsk. af flødeblandingen over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele blandingen. Put yderligere 2 spsk. i husblassen. Bland herefter husblassen over i hele flødeblandingen. Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund. Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.
Tropisk gele300 g. tropisk frugtblanding4 stk. husblas1 lime, saft2 dl. appelsinjuice
Nu til geleen på toppen. Læg husblas i blød. Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper. Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme. Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”. Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen. Ladnu blandingen køle ned i 15-20 min. Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer. Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.
Opskriften er udarbejdet af bloggen Mummum.dk