Super frisk. Til Lidl Pris
Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

2 æg æg
260 g g sukker sukker
8 tsk. tsk. vaniljesukker vaniljesukker
70 g g smør smør
1 dl dl mælk mælk
280 g g hvedemel hvedemel
4 stk. stk. æggeblommer æggeblomme
250 ml ml piskefløde piskefløde
10 stk. stk. husblas husblas
limes saft lime saft
2 dl dl appelsinersaft appelsinsaft
300 g g blandet frugt blandet frugt
chokoladeæg chokoladeæg
(til pynt)

Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(5)

Sådan gør du

Kagebund2 stk. æg160 g. sukker4 tsk. vaniljesukker70 g. smør1 dl. mælk280 g. hvedemelTænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Smelt smør. Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen. Smør springform med smør. Hæld dejen i. Bag kagen i cirka 30-40 min. Tag kagen ud og sæt den til afkøling. Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.

Vaniljemousse4 stk. æggeblommre4 tsk. vaniljesukker100 g. sukker250 ml. piskefløde6 stk. husblasLav vaniljemoussen. Læg husblas i blød. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker. Pisk piskefløde til en let skum. Bland piskefløde med æggeblandingen. Vrid husblas for vand og kom det over i en lille skål, som kan gå i mikroovnen. Smelt husblassen i mikroovnen. Bland 2 spsk. af flødeblandingen over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele blandingen. Put yderligere 2 spsk. i husblassen. Bland herefter husblassen over i hele flødeblandingen. Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund. Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.

Tropisk gele300 g. tropisk frugtblanding4 stk. husblas1 lime, saft2 dl. appelsinjuice

Nu til geleen på toppen. Læg husblas i blød. Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper. Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme. Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”. Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen. Ladnu blandingen køle ned i 15-20 min. Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer. Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.

Opskriften er udarbejdet af bloggen Mummum.dk