Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

1 stk.
  • Kagebund

    • 2   æg
    • 160   g sukker
    • 4   tsk. vaniljesukker
    • 70   g smør
    • 1   dl mælk
    • 280   g hvedemel
  • Vaniljemousse

    • 4   stk. æggeblommer
    • 4   tsk. vaniljesukker
    • 100   g sukker
    • 250   ml piskefløde
    • 6   stk. husblas
  • Tropisk gele

    • 300   g blandet frugt gerne tropisk
    • 4   stk. husblas
    • 1   lime saften herfra
    • 2   dl appelsinersaft
  • Pynt

    •   chokoladeæg

Forberedelse

    Kagebund

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker.

  3. Smelt smør.

  4. Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen.

  5. Smør springform med smør. Hæld dejen i.

  6. Bag kagen i cirka 30-40 min.

  7. Tag kagen ud og sæt den til afkøling.

  8. Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.

  9. Vaniljemousse

  10. Læg husblas i blød.

  11. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker.

  12. Pisk piskefløde til en let skum.

  13. Bland piskefløde med æggeblandingen.

  14. Vrid husblas for vand og kom det over i en lille skål, som kan gå i mikroovnen. Smelt husblassen i mikroovnen.

  15. Bland 2 spsk. af flødeblandingen over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele blandingen.

  16. Put yderligere 2 spsk. i husblassen. Bland herefter husblassen over i hele flødeblandingen.

  17. Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund.

  18. Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.

  19. Tropisk gele

  20. Nu til geleen på toppen.

  21. Læg husblas i blød.

  22. Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper.

  23. Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme.

  24. Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”.

  25. Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen.

  26. Lad nu blandingen køle ned i 15-20 min.

  27. Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse.

  28. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer.

  29. Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.

  30. Opskriften er udarbejdet af bloggen Mummum.dk