
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Kagebund
æg æg | 2 | |
sukker sukker | 160 g g | |
vaniljesukker vaniljesukker | 4 tsk. tsk. | |
smør smør | 70 g g | |
mælk mælk | 1 dl dl | |
hvedemel hvedemel | 280 g g |
Vaniljemousse
æggeblommer æggeblomme | 4 stk. stk. | |
vaniljesukker vaniljesukker | 4 tsk. tsk. | |
sukker sukker | 100 g g | |
piskefløde piskefløde | 250 ml ml | |
husblas husblas | 6 stk. stk. |
Tropisk gele
blandet frugt
blandet frugt (gerne tropisk) | 300 g g | |
husblas husblas | 4 stk. stk. | |
lime
lime (saften herfra) | 1 | |
appelsinersaft appelsinsaft | 2 dl dl |
Pynt
chokoladeæg chokoladeæg |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kagebund
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker.
- Smelt smør.
- Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen.
- Smør springform med smør. Hæld dejen i.
- Bag kagen i cirka 30-40 min.
- Tag kagen ud og sæt den til afkøling.
- Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.
Vaniljemousse
- Læg husblas i blød.
- Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker.
- Pisk piskefløde til en let skum.
- Bland piskefløde med æggeblandingen.
- Vrid husblas for vand og kom det over i en lille skål, som kan gå i mikroovnen. Smelt husblassen i mikroovnen.
- Bland 2 spsk. af flødeblandingen over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele blandingen.
- Put yderligere 2 spsk. i husblassen. Bland herefter husblassen over i hele flødeblandingen.
- Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund.
- Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.
Tropisk gele
- Nu til geleen på toppen.
- Læg husblas i blød.
- Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper.
- Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme.
- Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”.
- Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen.
- Lad nu blandingen køle ned i 15-20 min.
- Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse.
- Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer.
- Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.
Opskriften er udarbejdet af bloggen Mummum.dk