Super frisk. Til Lidl Pris
Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Kagebund

æg æg2
sukker sukker160 g g
vaniljesukker vaniljesukker4 tsk. tsk.
smør smør70 g g
mælk mælk1 dl dl
hvedemel hvedemel280 g g

Vaniljemousse

æggeblommer æggeblomme4 stk. stk.
vaniljesukker vaniljesukker4 tsk. tsk.
sukker sukker100 g g
piskefløde piskefløde250 ml ml
husblas husblas6 stk. stk.

Tropisk gele

blandet frugt blandet frugt
(gerne tropisk)
300 g g
husblas husblas4 stk. stk.
lime lime
(saften herfra)
1
appelsinersaft appelsinsaft2 dl dl

Pynt

chokoladeæg chokoladeæg

Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

50 min
(8)

Opskriften

Kagebund

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker.
  3. Smelt smør.
  4. Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen.
  5. Smør springform med smør. Hæld dejen i.
  6. Bag kagen i cirka 30-40 min.
  7. Tag kagen ud og sæt den til afkøling.
  8. Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.


Vaniljemousse

  1. Læg husblas i blød.
  2. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker.
  3. Pisk piskefløde til en let skum.
  4. Bland piskefløde med æggeblandingen.
  5. Vrid husblas for vand og kom det over i en lille skål, som kan gå i mikroovnen. Smelt husblassen i mikroovnen.
  6. Bland 2 spsk. af flødeblandingen over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele blandingen.
  7. Put yderligere 2 spsk. i husblassen. Bland herefter husblassen over i hele flødeblandingen.
  8. Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund.
  9. Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.


Tropisk gele

  1. Nu til geleen på toppen.
  2. Læg husblas i blød.
  3. Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper.
  4. Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme.
  5. Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”.
  6. Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen.
  7. Lad nu blandingen køle ned i 15-20 min.
  8. Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse.
  9. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer.
  10. Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.

Opskriften er udarbejdet af bloggen Mummum.dk