
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Kagebund
æg æg | 2 | ||
sukker sukker | 160 g g | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 4 tsk. tsk. | ||
smør smør | 70 g g | ||
mælk mælk | 1 dl dl | ||
hvedemel hvedemel | 280 g g |
Vaniljemousse
æggeblommer æggeblomme | 4 stk. stk. | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 4 tsk. tsk. | ||
sukker sukker | 100 g g | ||
piskefløde piskefløde | 250 ml ml | ||
husblas husblas | 6 stk. stk. |
Tropisk gele
blandet frugt
blandet frugt (gerne tropisk) | 300 g g | ||
husblas husblas | 4 stk. stk. | ||
lime
lime (saften herfra) | 1 | ||
appelsinersaft appelsinsaft | 2 dl dl |
Pynt
chokoladeæg chokoladeæg |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteVaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Kagebund
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker.
- Smelt smør.
- Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen.
- Smør springform med smør. Hæld dejen i.
- Bag kagen i cirka 30-40 min.
- Tag kagen ud og sæt den til afkøling.
- Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.
Vaniljemousse
- Læg husblas i blød.
- Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker.
- Pisk piskefløde til en let skum.
- Bland piskefløde med æggeblandingen.
- Vrid husblas for vand og kom det over i en lille skål, som kan gå i mikroovnen. Smelt husblassen i mikroovnen.
- Bland 2 spsk. af flødeblandingen over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele blandingen.
- Put yderligere 2 spsk. i husblassen. Bland herefter husblassen over i hele flødeblandingen.
- Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund.
- Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.
Tropisk gele
- Nu til geleen på toppen.
- Læg husblas i blød.
- Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper.
- Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme.
- Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”.
- Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen.
- Lad nu blandingen køle ned i 15-20 min.
- Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse.
- Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer.
- Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.
Opskriften er udarbejdet af bloggen Mummum.dk