Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

2 æg æg
260 g g sukker sukker
8 tsk tsk vaniljesukker vaniljesukker
70 g g smør smør
 fra WH
1 dl dl mælk mælk
280 g g hvedemel hvedemel
4 stk. stk. æggeblommer æggeblomme
250 ml ml piskefløde piskefløde
10 stk. stk. husblas husblas
limes saft lime saft
2 dl dl appelsinersaft appelsinsaft
300 g g blandet frugt blandet frugt
chokoladeæg chokoladeæg
(til pynt)

Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
0:50 min
(0)

Sådan gør du

Kagebund2 stk. æg160 g. sukker4 tsk. vaniljesukker70 g. smør1 dl. mælk280 g. hvedemelTænd ovnen på 180 grader varmluft. Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Smelt smør. Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen. Smør springform med smør. Hæld dejen i. Bag kagen i cirka 30-40 min. Tag kagen ud og sæt den til afkøling. Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.

Vaniljemousse4 stk. æggeblommre4 tsk. vaniljesukker100 g. sukker250 ml. piskefløde6 stk. husblasLav vaniljemoussen. Læg husblas i blød. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker. Pisk piskefløde til en let skum. Bland piskefløde med æggeblandingen. Vrid husblas for vand og kom det over i en lille skål, som kan gå i mikroovnen. Smelt husblassen i mikroovnen. Bland 2 spsk. af flødeblandingen over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele blandingen. Put yderligere 2 spsk. i husblassen. Bland herefter husblassen over i hele flødeblandingen. Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund. Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.

Tropisk gele300 g. tropisk frugtblanding4 stk. husblas1 lime, saft2 dl. appelsinjuice

Nu til geleen på toppen. Læg husblas i blød. Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper. Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme. Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”. Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen. Ladnu blandingen køle ned i 15-20 min. Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer. Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.

Opskriften er udarbejdet af bloggen Mummum.dk

Måske kan du også lide ...

Rocky road brownie

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rocky road brownie
0:30 min
(8)
Stracciatella og cherry-kage med friske bær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stracciatella og cherry-kage med friske bær
0:10 min
(1)
Rabarbercheesecake med hvid chokolade

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbercheesecake med hvid chokolade
0:40 min
(44)
Cheeesecake med calvados og bagte blommer

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheeesecake med calvados og bagte blommer
0:35 min
(1)
Nektarin -og brombærtærte

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Nektarin -og brombærtærte
1:15 t
(2)
Rabarbercrumble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbercrumble
1:00 t
(5)
Rabarbertrifili med jordbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rabarbertrifili med jordbær
0:30 min
(1)
Farverig påskelagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Farverig påskelagkage
1:00 t
(3)
Påskelagkage med hvid chokolade

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Påskelagkage med hvid chokolade
0:40 min
(3)
Kvarksoufflé med rabarberkompot

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kvarksoufflé med rabarberkompot
1:10 t
(0)
Påskecupcakes

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Påskecupcakes
0:20 min
(3)
Jordbærtærte med chokoladecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Jordbærtærte med chokoladecreme
1:00 t
(19)
Æblesnegle med kanel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Æblesnegle med kanel
1:00 t
(10)
Clafoutis med kirsebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Clafoutis med kirsebær
0:30 min
(1)
Risalamande-cheesecake

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Risalamande-cheesecake
1:15 t
(15)