Skyl forårsløgene og skær dem i ringe. Pluk korianderbladene af, gem stilkene. Skyl citrongræsset og skær den i grove stykker. Skræl ingefæren skær den i skiver, og put dem i et engangstefilter sammen med korianderstilkene og citrongræsset.Overhæld tomaterne med kogende vand, flå dem, fjern kernerne, og skær tomaterne i tern. Skyl champignonerne og skær dem i skiver. Vask fiskene, dup dem tørre, og skær dem ud i mundrette stykker. Kog risene i saltvand efter anvisningen på pakken. Kog suppen med forårsløg og krydderierne i tefilteret i 2-3 min. Smag stærkt til med limesaft, Sambal Oelek og sojasauce. Tilsæt fisken og champignonerne efter 3 min. Tilsæt tomaterne, og kog videre i 2-3 min. Smag suppen til, og fjern tefilteret.Tag risene af komfuret og fordel i dem i små skåle. Hæld suppen over, og pynt med korianderbladene.
Tom Yam Pla (stærk suppe med fisk og ris, Thailand)
Ingredienser
4
portioner
-
- 0,5 bundter forårsløg
- 0,5 bundter koriander
- 1 stang citrongræs
- 20 g ingefærrødder
- 300 g tomater
- 150 g champignoner
- 400 g kullerfiletter
- 150 g jasminris
- salt
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 - 2 spsk. limes saft
- 2 knsp. sambal oelek
- 2 - 3 spsk. sojasauce
Forberedelse
Næringsindhold pr. portion
Kcal
281
Protein (g)
24
Fedt (g)
35