Tom Yam Pla (stærk suppe med fisk og ris, Thailand)

Tom Yam Pla (stærk suppe med fisk og ris, Thailand) image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

4 portioner
    • 0,5   bundter forårsløg
    • 0,5   bundter koriander
    • 1   stang citrongræs
    • 20   g ingefærrødder
    • 300   g tomater
    • 150   g champignoner
    • 400   g kullerfiletter
    • 150   g jasminris
    •   salt
    • 1   l grøntsagsbouillon
    • 1   - 2   spsk. limes saft
    • 2   knsp. sambal oelek
    • 2   - 3   spsk. sojasauce

Forberedelse

    Skyl forårsløgene og skær dem i ringe. Pluk korianderbladene af, gem stilkene. Skyl citrongræsset og skær den i grove stykker. Skræl ingefæren skær den i skiver, og put dem i et engangstefilter sammen med korianderstilkene og citrongræsset.Overhæld tomaterne med kogende vand, flå dem, fjern kernerne, og skær tomaterne i tern. Skyl champignonerne og skær dem i skiver. Vask fiskene, dup dem tørre, og skær dem ud i mundrette stykker. Kog risene i saltvand efter anvisningen på pakken. Kog suppen med forårsløg og krydderierne i tefilteret i 2-3 min. Smag stærkt til med limesaft, Sambal Oelek og sojasauce. Tilsæt fisken og champignonerne efter 3 min. Tilsæt tomaterne, og kog videre i 2-3 min. Smag suppen til, og fjern tefilteret.Tag risene af komfuret og fordel i dem i små skåle. Hæld suppen over, og pynt med korianderbladene.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 281
Protein (g) 24
Fedt (g) 35