Tom ka gai (thailandsk kokossuppe)

Tom ka gai (thailandsk kokossuppe) image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1   bundt forårsløg
    • 10   g ingefærrødder
    • 2   chilipebere røde
    • 2   spsk. solsikkeolie
    • 600   ml hønsebouillon
    • 1   dåse kokosmælk
    •   limes saft
    •   salt
    • 400   g kyllingefileter
    • 100   g jasminris
    • 1   rød peberfrugt
    • 100   g sukkerærter
    • 75   g champignoner
    • 1   drys brun farin

Forberedelse

    Rens forårsløgene, og skær dem i 3-4 cm lange stykker. Skræl ingefæren, rens chilipeberen og fjern kernerne. Hak chilipeberen og ingefæren fint. Svits forårsløgene i varm olie i 1-2 minutter. Tilsæt bouillonen og kokosmælken. Kom derefter limesaft, hakket ingefær og chili i. Smag til med salt, og bring suppen i kog. Vask kyllingebrystfileterne, dup dem og kom dem i suppen. Lad den koge under låg i 12-15 minutter.

    Kog i mellemtiden risene i vand med salt i ca. 15 minutter.

    Rengør den røde peber, fjern kernerne og skær peberen i skiver. Rens sukkerærterne, og halvér dem. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Tag kyllingen op af suppen, tilsæt grøntsagerne og lad dem koge med i 4 minutter. Skær kyllingen i små stykker, og kom dem ned i suppen igen. Smag suppen til med salt og sukker, og servér den med ris.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 497
Protein (g) 28
Kulhydrat (g) 28
Fedt (g) 28