
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteTøm køleskabet-tærte
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Denne opskrift på tøm køleskabet tærte kan bruges som basis til de rester, du nu måtte have. Så længe du altid har til bunden samt æg, så burde du kunne bikse noget sammen. Brug de grøntsager du har (tilbered dem hvis de skal det), og den rest af ost og evt. kød eller anden smagsgiver du kan finde frem fra skabene. Den er god at have i baghånden, til når køleskabet skal tømmes.
1. Start med at skrælle kartofler og skære dem i mindre tern.
2. Kog dem i saltet vand, til de lige netop er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
3. Imens kartofler koger, skal du lave tærtebunden. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
4. Rør hvedemel, fuldkornsmel, 3/4 dl olivenolie og et nip salt sammen. Tilsæt vand til du har en dej, der netop hænger sammen - må gerne smuldre lidt.
5. Beklæd en form med bagepapir og pres dejen ud i formen og op ad siderne.
6. Forbag bunden i ca 10 minutter.
7. Hak hvidløg fint og steg på en pande i en spsk olivenolie.
8. Skyl spinat og dup den tør. Kom den på panden til hvidløget og lad den falde sammen. Smag til med salt.
9. Kom kartofler og spinat i den forbagte bund og fordel ost og pølse over, revet i mindre stykker.
10. Rør æg sammen med mælk og lidt salt og peber. Hæld over fyldet i tærten.
11. Bag din tærte i ca. 30 minutter til fast og gylden.