Svinemørbrad med ovnbagt hokkaido-græskar, bacon og blommechutney

Svinemørbrad med ovnbagt hokkaido-græskar, bacon og blommechutney image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:20 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1000   g svinemørbrad
    • 1   spsk. olivenolie
    • 6   skiver bacon skåret i 4 cm lange strimler
    • 4   blade savoykål
    •   persille
    •   salt
    •   peber
    • 150   g hakket grisekød
    • 1   skalotteløg hakket i tern
    • 1   spsk. persille
    • 1   spsk. purløg
    • 1   hokkaido græskar
    • 100   g valnøddekerner
    • 1   kvist rosmarin
    •   olivenolie
    • 200   g blommer
    • 80   ml rødvine
    • 1   rødløg hakket i tern
    • 1   knsp. rød chili
    • 2   spsk. sukker

Forberedelse

    Græskar er ikke bare til at skære uhyggelige ansigter i og derefter stille dem udenfor. Græskar er også en fremragende ingrediens, når der skal laves lækre efterårsretter. Prøv f.eks. vores svinemørbrad med ovnbagt hokkaido-græskar, bacon og blommechutney. Retten er perfekt til de køligere efterårsaftener, hvor maden skal være ekstra lækker og velsmagende. God fornøjelse!

    Skær skalotteløgene i små tern og blande dem med finthakket persille og purløg. Herefter skal det hakkede svindekød krydres med med salt og peber, inden kødet fyldes i lommen på svinemørbraden sammen med blandingen af skalotteløg, purløg og persille. Lommen trykkes let sammen, hvorefter mørbraden krydres med salt og peber på ydersiden og brunes på alle sider på en pande med varmt fedtstof.

    Bring letsaltet vand i kog for at skolde savojkål-bladene. Bladende rulles derefter rundt om svinemørbraden og fastgøres med kødsnor. Herefter er det tid til at forvarme ovnen til 175°C (på varmluft).

    Skær hokkaido-græskarret over i 4 dele. Kernerne og skallen skal fjernes fra frugtkødet, inden græskarret endvidere skæres i grove tern. Valnøddekernerne skal desuden hakkes groft. De hakkede valnøddekerner blandes sammen med græskarternene og krydres med salt, peber og en smule godt humør.

    Kom græskarblandingen i et ildfast, smurt fad. Placér svinemørbraden ovenpå, dryp lidt olivenolie på mørbraden og drys med en smule groft snittet rosmarin. Det hele skal stege midt i den forvarmede varmluftsovn i 35 minutter. Husk dog at sætte minuturet på 20 minutter, for 15 minutter inden retten er færdig, skal baconskiverne ind i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir.

    Blommechutney

    Inden blommerne kan blive til lækker chutney, skal stenene fjernes. Skær blommerne i store tern. Snit herefter rødløget i små tern og karamelliser sukkeret i en lille gryde.

    Så snart det smeltede sukker har fået den ønskede gyldne farve, tilsættes det finthakkede rødløg og ca. 2 minutter senere blommeternene. Det hele skal vendes i karamelmassen, inden rødvinen tilsættes. Efterfølgende skal chutneyen koge i 5 minutter. Smag til med chili, salt og peber.

    Mørbrad

    Når mørbraden er færdig skal kødsnoren skæres over med kniven. Lad mørbraden hvile i ca. 10 minutter. Skær herefter mørbraden i tynde skiver.

    Fordel græskarblandingen på tallerknerne, og læg mørbradskiverne ovenpå. Pynt med blommechutney og en skive sprød bacon. Giv anretningen et sidste pift med en lille kvist persille på hver portion.