
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand vand | 2 dl dl | ||
smør smør | 100 g g | ||
hvedemel hvedemel | 100 g g | ||
æg æg | 4 | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 1 tsk. tsk. | ||
fløde fløde | 5 dl dl | ||
hvid chokolade hvid chokolade | 150 g g | ||
husblas husblas | 3 blade blad | ||
hindbær hindbær | 250 g g | ||
koncentreret hyldeblomstsaft koncentreret hyldeblomstsaft | 2 dl dl |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteSvaner af vandbakkelse med hyldeblomstcreme
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Læg husblassen i koldt vand. Bring fløde og vaniljesukker i kog, og tag det herefter af varmen. Hak chokoladen fint, og put den i den varme fløde. Vrid husblassen for vand, og opløs den i chokoladecremen. Tilsæt hyldeblomstsaft. Put cremen i en skål, og sæt den i køleskabet i min. 5 timer. Smør og vand bringes i kog, og mel tilsættes. Rør godt, indtil dejen er fast. Sæt dejen til afkøling. Æg piskes sammen og tilsættes dejen. Form dejen i hhv. 12 S-formede og 12 dråbeformede dele. Sæt dejdelene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 40 min. i en forvarmet ovn på 200°C. Åbn ikke ovnen de første 25 min., da vandbakkelserne kan falde sammen. Hvis vandbakkelserne falder sammen efter 40 min. i ovnen, da skal du forlænge bagetiden. Lad vandbakkelserne køle af. Skær de dråbeformede vandbakkelser over, og fyld bunden med chokoladecremen. Sæt toppen på igen som låg, men gør plads til de S-formede vandbakkelser i chokoladecremen. Sæt de S-formede vandbakkelser fast som svanehalse i chokoladecremen. Fordel hindbærrene på svanernes rygge, dvs. ovenpå de dråbeformede vandbakkelser. Stil svanerne køligt, inden de skal serveres.