Suppe med gulerødder og hvidløg

Suppe med gulerødder og hvidløg image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

4 portioner
    • 2   løg
    • 3   spsk. rapsolie ca. 45 g
    • 1   spsk. karry
    • 3   fed hvidløg
    • 1   rød peberfrugt ca. 180 g
    • 8   tomater ca. 800 g
    • 1   l bouillon
    • 1   dl kokosmælk
    • 2   æbler
    • 6   gulerødder ca. 250 g

Forberedelse

    Prøv vores asiatisk-inspireret opskrift på suppe med gulerødder og hvidløg, hvis I trænger til at prøve noget nyt derhjemme. Kokosmælken gør suppen ekstra cremet og giver en perfekt afrundet smag, der behager alle sanser. God fornøjelse!

    Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver - skær dem evt. på skrå, så skiverne bliver lidt større. Varm olien i suppegryden. Steg karryen kort i olien. Tilsæt så løgene og steg, til de bliver klare. Herefter tilsætter du hvidløg og steger kort. Som det sidste, inden suppen koger op, tilsætter du bouillon og kokosmælk. Når suppen er kogt igennem, putter du gulerødderne i og lader dem koge med i 2-3 min. Bagefter tilsætter du tomater, som du har skåret i kvarte sammen med rød peber skåret i strimler. Lad det hele simre, til gulerødderne er, som du vil have dem. Skyl æblerne. Fjern kernehuset og skær dem i fine tern. Æblestykkerne serveres ved siden af suppen eller tilsættes, når suppen er serveret.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 1177
Protein (g) 19
Kulhydrat (g) 107
Fedt (g) 70