Stuvet hvidkål med sprøde grønkålschips

Stuvet hvidkål med sprøde grønkålschips image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   hvidkål
    • 3   spsk. smør
    • 3   spsk. mel
    • 3   dl mælk
    • 1   dl madlavningsfløde
    • 1   knsp. muskatnød
    • 1   pose grønkål
    • 2   spsk. olie
    •   salt og peber

Forberedelse

    Stuvet hvidkål:

    Del hvidkålshovedet i kvarte og derefter i grove strimler, og lad det koge i letsaltet vand i 8-10 minutter. Gem ca. 3 dl af kogevandet til saucen, og dræn resten fra kålen.

    Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Pisk, til det er en ensartet masse uden klumper og tilsæt halvdelen af mælken. Pisk, til det er en tyk masse og tilsæt så resten af mælken og fløden. Kom evt. lidt af kogevandet ved, hvis saucen bliver for tyk.

    Kom det kogte hvidkål i saucen, og lad det hele simre i 5 minutter. Tilsæt evt. lidt mere af kogevandet undervejs efter smag.

    Grønkålschips:

    Forvarm ovnen til 210 °C. Fjern hele stænglen fra grønkålen, og del de mørkegrønne blade i mindre stykker. Vend dem med olie, salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir i ét lag. Kom dem i ovnen, og bag dem i ca. 5 minutter til de er sprøde og stadig grønne.

    Hold godt øje med dem, for pludselig går det stærkt.

    Server stuvet hvidkål med de sprøde grønkålschips på toppen som lækkert grønsagstilbehør til eksempelvis medister eller frikadeller.