Chokoladebund
Store skildpaddebomber med romkaramel
Ingredienser
-
Chokoladebund
- 100 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 100 g sukker
- 2 æg
-
- 1 dl fløde
-
Karamel
- 100 g sukker
- 20 g smør
- 1 knsp. salt
- rom
-
Glasur
- 100 g flormelis
- 2 - 3 spsk. vand
-
Chokoladeskal
- 100 g mørk chokolade
Forberedelse
Læg chokolade og smør i en skål, og smelt det over vandbad. Tag skålen af, og rør sukkeret i. Pisk æggene let, og rør dem i blandingen. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 18 x 18 cm), og bag den i ca. 15 min ved 175 °C almindelig ovnvarme. Lad den køle ned, og sæt den i køleskabet i 2 timer.
Karamel
Varm fløden op, og tag den af komfuret. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, indtil det bliver en mørk karamel. Tag gryden af komfuret, og rør smørret i og dernæst den lune fløde lidt efter lidt. Lad karamellen køle en smule af. Smag til med rom og salt. Sæt karamellen i køleskabet, indtil den skal serveres.
Glasur
Rør vandet og flormelissen sammen i skål, til du har en tyk glasur.
Chokoladeskal
Læg chokoladen i en skål, og smelt den over vandbad. Pensl et tykt lag af chokolade på indersiden af 4 halvkugle-silikoneforme (ca. Ø 7 cm). Sæt dem i fryseren i min. 1 time. Dette er vigtigt, da de ellers knækker når de tages ud.
Inden servering samles delene
Tag silikoneformene ud af fryseren. Chokoladeskallerne tages forsigtig ud af formen, og placeres ovenpå et glas for at støtte dem.Læg 1 spsk. glasur og 1 spsk. romkaramel i hver chokoladeskal. Udstik 4 cirkler af chokoladebunden (ca. Ø 7 cm), og placér dem oven på skallerne. Vend skallerne ud af silikoneformene, og servér med det samme. Hæld resten af romkaramellen i en skål ved siden af, og hæld det udover bomberne inde ved bordet.
Tip
Alle delene kan laves dagen inden, så du på dagen kun skal samle dem.