Store skildpaddebomber med romkaramel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Chokoladebund

100 g g mørk chokolade mørk chokolade
 fra WH
50 g g smør smør
 fra WH
100 g g sukker sukker
2 æg æg
1 dl dl fløde fløde

Karamel

100 g g sukker sukker
20 g g smør smør
 fra WH
1 knsp. knsp. salt salt
rom rom

Glasur

100 g g flormelis flormelis
2 - 3 spsk spsk vand vand

Chokoladeskal

100 g g mørk chokolade mørk chokolade
 fra WH

Store skildpaddebomber med romkaramel

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
1:30 t
(8)

Sådan gør du

Chokoladebund

Læg chokolade og smør i en skål, og smelt det over vandbad. Tag skålen af, og rør sukkeret i. Pisk æggene let, og rør dem i blandingen. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 18 x 18 cm), og bag den i ca. 15 min ved 175 °C almindelig ovnvarme. Lad den køle ned, og sæt den i køleskabet i 2 timer.

Karamel

Varm fløden op, og tag den af komfuret. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, indtil det bliver en mørk karamel. Tag gryden af komfuret, og rør smørret i og dernæst den lune fløde lidt efter lidt. Lad karamellen køle en smule af. Smag til med rom og salt. Sæt karamellen i køleskabet, indtil den skal serveres.

Glasur

Rør vandet og flormelissen sammen i skål, til du har en tyk glasur.

Chokoladeskal

Læg chokoladen i en skål, og smelt den over vandbad. Pensl et tykt lag af chokolade på indersiden af 4 halvkugle-silikoneforme (ca. Ø 7 cm). Sæt dem i fryseren i min. 1 time. Dette er vigtigt, da de ellers knækker når de tages ud.

Inden servering samles delene

Tag silikoneformene ud af fryseren. Chokoladeskallerne tages forsigtig ud af formen, og placeres ovenpå et glas for at støtte dem.Læg 1 spsk. glasur og 1 spsk. romkaramel i hver chokoladeskal. Udstik 4 cirkler af chokoladebunden (ca. Ø 7 cm), og placér dem oven på skallerne. Vend skallerne ud af silikoneformene, og servér med det samme. Hæld resten af romkaramellen i en skål ved siden af, og hæld det udover bomberne inde ved bordet.

Tip

Alle delene kan laves dagen inden, så du på dagen kun skal samle dem.

Måske kan du også lide ...

WH
WH
Chokoladefondant

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chokoladefondant
0:30 min
(0)
WH
WH
Lakridspanacotta med passionsfrugtgelé

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Lakridspanacotta med passionsfrugtgelé
2:00 t
(0)
Islagkage med 3 slags bær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Islagkage med 3 slags bær
0:40 min
(2)
Små kransekage-cupcakes

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Små kransekage-cupcakes
1:10 t
(3)
Pavlova med karamelsauce og eksotiske frugter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pavlova med karamelsauce og eksotiske frugter
1:50 t
(1)
Kokostoppe med hørfrø

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokostoppe med hørfrø
0:20 min
(0)
Kransekage med mandler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kransekage med mandler
0:20 min
(2)
Appelsinmousse i chokoladebunde

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Appelsinmousse i chokoladebunde
0:50 min
(1)
Crème brûlée med ingefær- og kirsebærdip

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Crème brûlée med ingefær- og kirsebærdip
1:00 t
(1)
Gulerodstoppe med appelsinflødeskum

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Gulerodstoppe med appelsinflødeskum
0:55 min
(0)
Marcipankager med fersken

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Marcipankager med fersken
1:15 t
(1)
Pandekager med ingefær og banan

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pandekager med ingefær og banan
0:40 min
(0)
Små desserttærter med mynte og blåbær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Små desserttærter med mynte og blåbær
0:50 min
(0)
Svaner af vandbakkelse med hyldeblomstcreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Svaner af vandbakkelse med hyldeblomstcreme
2:00 t
(4)
Nytårs brydebrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Nytårs brydebrød
0:15 min
(0)