Super frisk. Til Lidl Pris
Store skildpaddebomber med romkaramel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Chokoladebund

100 g g mørk chokolade mørk chokolade
50 g g smør smør
100 g g sukker sukker
2 æg æg
1 dl dl fløde fløde

Karamel

100 g g sukker sukker
20 g g smør smør
1 knsp. knsp. salt salt
rom rom

Glasur

100 g g flormelis flormelis
2 - 3 spsk. spsk. vand vand

Chokoladeskal

100 g g mørk chokolade mørk chokolade

Store skildpaddebomber med romkaramel

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(11)

Sådan gør du

Chokoladebund

Læg chokolade og smør i en skål, og smelt det over vandbad. Tag skålen af, og rør sukkeret i. Pisk æggene let, og rør dem i blandingen. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 18 x 18 cm), og bag den i ca. 15 min ved 175 °C almindelig ovnvarme. Lad den køle ned, og sæt den i køleskabet i 2 timer.

Karamel

Varm fløden op, og tag den af komfuret. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, indtil det bliver en mørk karamel. Tag gryden af komfuret, og rør smørret i og dernæst den lune fløde lidt efter lidt. Lad karamellen køle en smule af. Smag til med rom og salt. Sæt karamellen i køleskabet, indtil den skal serveres.

Glasur

Rør vandet og flormelissen sammen i skål, til du har en tyk glasur.

Chokoladeskal

Læg chokoladen i en skål, og smelt den over vandbad. Pensl et tykt lag af chokolade på indersiden af 4 halvkugle-silikoneforme (ca. Ø 7 cm). Sæt dem i fryseren i min. 1 time. Dette er vigtigt, da de ellers knækker når de tages ud.

Inden servering samles delene

Tag silikoneformene ud af fryseren. Chokoladeskallerne tages forsigtig ud af formen, og placeres ovenpå et glas for at støtte dem.Læg 1 spsk. glasur og 1 spsk. romkaramel i hver chokoladeskal. Udstik 4 cirkler af chokoladebunden (ca. Ø 7 cm), og placér dem oven på skallerne. Vend skallerne ud af silikoneformene, og servér med det samme. Hæld resten af romkaramellen i en skål ved siden af, og hæld det udover bomberne inde ved bordet.

Tip

Alle delene kan laves dagen inden, så du på dagen kun skal samle dem.