Stegt laks med græskar- og porregratin

Stegt laks med græskar- og porregratin image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:10 t

Ingredienser

4 personer
    • 4   laksefileter (a ca. 125 g)
    • 500   g porrer
    •   salt
    • 1,5   kg butternut squash
    • 30   g græskarkerner
    •   fedtstof
    • 3   - 4   stængler salvie
    • 200   g flødeskum
    • 100   ml grøntsagsbouillon
    •   appelsiner Saft og afrevet skal af ½ økologisk appelsin

Forberedelse

    Har du lyst til at prøve en gratin med et tvist? I denne opskrift får du mulighed for at prøve kræfter med en græskar- og porregratin fremfor den klassiske udgave med kartofler. Flere forskellige typer af græskar kan anvendes til denne opskrift. F.eks. butternut squash og hokkaido. Denne ret med stegt laks og græskar- og porregratin passer perfekt til en kølig efterårsdag hvor aftensmad gerne må være nem, men stadig indbydende og super lækker.

    Lad laksefileterne tø op. Puds porrerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke ringe, vask dem, og kog dem i saltvand i 2-3 min. Hæld vandet fra, hæld koldt vand på, og lade dem dryppe af.Skræl græskarrene, halvér dem, fjern kernerne og fibrene indeni og skær frugtkødet i tynde skiver. Læg porreringene og græskarkernerne i en flad, smurt gratinform. Krydr let med salt og peber. Hak bladene fra 2 stilke salvie fint. Miks flødeskum, bouillon, appelsinsaft, salt og peber med en håndmikser. Hæld det over gratinen, og bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 50-60 min, indtil græskarrene er bløde.Vask laksefileterne i mellemtiden, dup dem tørre, og gnid dem med salt, peber og appelsinskal. Steg dem i hed olie i 2-3 min på hver side. Hak den øvrige salvie, stryg det ud over laksen, og servér den med gratinen.

    Tip

    Gratinen kan også tilberedes med have- eller hokkaidogræskar. Alt efter græskarsorten forkortes tilberedningstiden noget.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 672
Kulhydrat (g) 17
Fedt (g) 48