
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteStegt laks med græskar- og porregratin
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Har du lyst til at prøve en gratin med et tvist? I denne opskrift får du mulighed for at prøve kræfter med en græskar- og porregratin fremfor den klassiske udgave med kartofler. Flere forskellige typer af græskar kan anvendes til denne opskrift. F.eks. butternut squash og hokkaido. Denne ret med stegt laks og græskar- og porregratin passer perfekt til en kølig efterårsdag hvor aftensmad gerne må være nem, men stadig indbydende og super lækker.
Lad laksefileterne tø op. Puds porrerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke ringe, vask dem, og kog dem i saltvand i 2-3 min. Hæld vandet fra, hæld koldt vand på, og lade dem dryppe af.Skræl græskarrene, halvér dem, fjern kernerne og fibrene indeni og skær frugtkødet i tynde skiver. Læg porreringene og græskarkernerne i en flad, smurt gratinform. Krydr let med salt og peber. Hak bladene fra 2 stilke salvie fint. Miks flødeskum, bouillon, appelsinsaft, salt og peber med en håndmikser. Hæld det over gratinen, og bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 50-60 min, indtil græskarrene er bløde.Vask laksefileterne i mellemtiden, dup dem tørre, og gnid dem med salt, peber og appelsinskal. Steg dem i hed olie i 2-3 min på hver side. Hak den øvrige salvie, stryg det ud over laksen, og servér den med gratinen.
Tip
Gratinen kan også tilberedes med have- eller hokkaidogræskar. Alt efter græskarsorten forkortes tilberedningstiden noget.