Super frisk. Til Lidl Pris
Stegt laks med græskar- og porregratin

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

laksefileter laksefilet
( (a ca. 125 g))
4
porrer porre500 g g
salt salt
butternut squash butternut squash1,5 kg kg
græskarkerner græskarkerner30 g g
fedtstof fedtstof
salvie salvie3 - 4 stængler stængel
flødeskum flødeskum200 g g
grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon100 ml ml
appelsiner appelsin
(Saft og afrevet skal af ½ økologisk appelsin)

Stegt laks med græskar- og porregratin

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:10 t
(11)

Opskriften

Har du lyst til at prøve en gratin med et tvist? I denne opskrift får du mulighed for at prøve kræfter med en græskar- og porregratin fremfor den klassiske udgave med kartofler. Flere forskellige typer af græskar kan anvendes til denne opskrift. F.eks. butternut squash og hokkaido. Denne ret med stegt laks og græskar- og porregratin passer perfekt til en kølig efterårsdag hvor aftensmad gerne må være nem, men stadig indbydende og super lækker.

Lad laksefileterne tø op. Puds porrerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke ringe, vask dem, og kog dem i saltvand i 2-3 min. Hæld vandet fra, hæld koldt vand på, og lade dem dryppe af.Skræl græskarrene, halvér dem, fjern kernerne og fibrene indeni og skær frugtkødet i tynde skiver. Læg porreringene og græskarkernerne i en flad, smurt gratinform. Krydr let med salt og peber. Hak bladene fra 2 stilke salvie fint. Miks flødeskum, bouillon, appelsinsaft, salt og peber med en håndmikser. Hæld det over gratinen, og bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 50-60 min, indtil græskarrene er bløde.Vask laksefileterne i mellemtiden, dup dem tørre, og gnid dem med salt, peber og appelsinskal. Steg dem i hed olie i 2-3 min på hver side. Hak den øvrige salvie, stryg det ud over laksen, og servér den med gratinen.

Tip

Gratinen kan også tilberedes med have- eller hokkaidogræskar. Alt efter græskarsorten forkortes tilberedningstiden noget.

Næringsindhold

Fedt48 g Kulhydrater17 g kcal672 kJ2818