Super frisk. Til Lidl Pris
Stegt laks med græskar- og porregratin

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

4 laksefileter laksefilet
( (a ca. 125 g))
500 g g porrer porre
salt salt
1,5 kg kg butternut squash butternut squash
30 g g græskarfrø græskarfrø
fedtstof fedtstof
3 - 4 stilke stilk salvie salvie
200 g g flødeskum flødeskum
100 ml ml grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon
appelsiner appelsin
(Saft og afrevet skal af ½ økologisk appelsin)

Stegt laks med græskar- og porregratin

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:10 t
(4)

Sådan gør du

Lad laksefileterne tø op. Puds porrerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke ringe, vask dem, og kog dem i saltvand i 2-3 min. Hæld vandet fra, hæld koldt vand på, og lade dem dryppe af.Skræl græskarrene, halvér dem, fjern kernerne og fibrene indeni og skær frugtkødet i tynde skiver. Læg porreringene og græskarkernerne i en flad, smurt gratinform. Krydr let med salt og peber. Hak bladene fra 2 stilke salvie fint. Miks flødeskum, bouillon, appelsinsaft, salt og peber med en håndmikser. Hæld det over gratinen, og bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 50-60 min, indtil græskarrene er bløde.Vask laksefileterne i mellemtiden, dup dem tørre, og gnid dem med salt, peber og appelsinskal. Steg dem i hed olie i 2-3 min på hver side. Hak den øvrige salvie, stryg det ud over laksen, og servér den med gratinen.

Tip

Gratinen kan også tilberedes med have- eller hokkaidogræskar. Alt efter græskarsorten forkortes tilberedningstiden noget.

Næringsindhold

Fedt48 g Kulhydrater17 g kcal672 kJ2818