
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
4 | laksefileter
laksefilet ( (a ca. 125 g)) | ||
500 g g | porrer porre | ||
salt salt | |||
1,5 kg kg | butternut squash butternut squash | ||
30 g g | græskarfrø græskarfrø | ||
fedtstof fedtstof | |||
3 -4 stilke stilk | salvie salvie | ||
200 g g | flødeskum flødeskum | ||
100 ml ml | grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon | ||
appelsiner
appelsin ((Saft og afrevet skal af ½ økologisk appelsin)) |
Stegt laks med græskar- og porregratin
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Lad laksefileterne tø op. Puds porrerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke ringe, vask dem, og kog dem i saltvand i 2-3 min. Hæld vandet fra, hæld koldt vand på, og lade dem dryppe af.Skræl græskarrene, halvér dem, fjern kernerne og fibrene indeni og skær frugtkødet i tynde skiver. Læg porreringene og græskarkernerne i en flad, smurt gratinform. Krydr let med salt og peber. Hak bladene fra 2 stilke salvie fint. Miks flødeskum, bouillon, appelsinsaft, salt og peber med en håndmikser. Hæld det over gratinen, og bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 50-60 min, indtil græskarrene er bløde.Vask laksefileterne i mellemtiden, dup dem tørre, og gnid dem med salt, peber og appelsinskal. Steg dem i hed olie i 2-3 min på hver side. Hak den øvrige salvie, stryg det ud over laksen, og servér den med gratinen.
Tip
Gratinen kan også tilberedes med have- eller hokkaidogræskar. Alt efter græskarsorten forkortes tilberedningstiden noget.