Squashfrikadeller med stærk tomatsauce

Squashfrikadeller med stærk tomatsauce image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 500   g tomater
    • 1   løg
    • 1   fed hvidløg
    • 1   rød chili
    • 2   spsk. olivenolie
    • 2   spsk. tomatkoncentrat
    • 100   ml grøntsagsbouillon
    •   salt og peber
    • 600   g squash
    • 2   rødløg
    • 0,5   bundter persille
    • 3   stængler dild
    • 200   g fåreost
    • 100   g mel
    •   olivenolie

Forberedelse

    Er du ikke til de klassiske frikadeller, der er lavet på svinekød, kan du her finde en lækker vegetarisk opskrift på velsmagende squashfrikadeller med stærk tomatsauce. Squash er en alsidig grøntsag, der gør sig særligt godt i denne udgave af frikadeller. Servér squashfrikadellerne med den tilhørende tomatsauce eller servér dem på ’gammeldags’ manér med sovs og kartofler. God fornøjelse!

  1. Rids tomaterne let, hæld kogende vand over, flå dem, og skær dem i grove tern.

  2. Pil og hak løg og hvidløg.

  3. Rens chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Damp chili sammen med løg og hvidløg i olie.

  4. Tilsæt tomattern, og lad det hele simre i 3 min.

  5. Tilsæt tomatkoncentrat og bouillon, lad det koge op og ind i 5 min. ved middel varme.

  6. Smag til med salt og peber, og lad det køle af.

  7. Rens squashene og riv dem groft.

  8. Pil løgene, og skær dem i små tern.

  9. Hak krydderurterne.

  10. Lad fåreosten dryppe af, og bræk den i mindre stykker.

  11. Bland det hele med mel, krydr med salt og peber, og lad blandingen hvile 10 min.

  12. Form blandingen til 12 frikadeller, og steg dem gyldenbrune i varm olie 4 min. på hver side.

  13. Serveres sammen med saucen.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 506
Protein (g) 16
Kulhydrat (g) 29
Fedt (g) 34