Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Sigt hvedemel og bagepulver op i en stor skål. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør det sammen. Tilsæt olivenolie og vand og rør eller ælt dejen godt sammen til en fast, klistret masse. Del dejen i to, og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm. Fjern de øverste stykker bagepapir og kom de andre to stykker med knækbrødsdejen over på to bageplader. Pensl med lidt vand og drys med goudaosten. Bag knækbrødene i ca 20-25 min. ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Køl af på en rist. Bræk i rustikke stykker.
Sprøde knækbrød gratineret med gouda ost
Ingredienser
1
portion
-
- 240 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 60 g havregryn
- 30 g solsikkekerner
- 100 g græskarkerner
- 50 g hørfrø
- 2 tsk. havsalt
- 2 dl vand
- 0,5 dl olivenolie
- 1 dl revet gouda til gratinering