Sprøde knækbrød gratineret med gouda ost

Sprøde knækbrød gratineret med gouda ost image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

1 portion
    • 240   g hvedemel
    • 1   tsk. bagepulver
    • 60   g havregryn
    • 30   g solsikkekerner
    • 100   g græskarkerner
    • 50   g hørfrø
    • 2   tsk. havsalt
    • 2   dl vand
    • 0,5   dl olivenolie
    • 1   dl revet gouda til gratinering

Forberedelse

    Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Sigt hvedemel og bagepulver op i en stor skål. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør det sammen. Tilsæt olivenolie og vand og rør eller ælt dejen godt sammen til en fast, klistret masse. Del dejen i to, og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm. Fjern de øverste stykker bagepapir og kom de andre to stykker med knækbrødsdejen over på to bageplader. Pensl med lidt vand og drys med goudaosten. Bag knækbrødene i ca 20-25 min. ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Køl af på en rist. Bræk i rustikke stykker.