Spinattærte med røget laks

Spinattærte med røget laks image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   rulle tærtedej
    • 1   spsk. olie
    • 1   løg
    • 500   g spinat
    • 8   æg
    • 1   dl madlavningsfløde
    • 2   tsk. salt
    •   peber
    • 125   g varmrøget laks

Forberedelse

    Forvarm ovnen til 180 °C.

    Smør en tærteform grundigt med smør eller olie.

    Rul dejen ud, og læg den i formen. Pres den forsigtigt ud til alle kanter.

    Skyl spinat, og dup eller slyng det tørt.

    Varm olie op i en gryde, og lad løgene simre til de er klare. Tilsæt spinat og lad den falde sammen.

    Lad det hele køle let af, mens du laver æggemassen. Pisk æg, fløde salt og peber sammen, og vend al spinaten i. Kom det hele i tærteformen uden at forbage bunden først.

    Pil skindet af laksen, og pluk den i små stykker. Fordel dem på tærten, og tryk dem let ned i fyldet.

    Pensl kanterne af tærtedejen med lidt af æggemassen, og bag den 35-40 minutter i ovnen.

    Server evt. med en blandet grøn salat og sennepsdressing.