Spicy spidskålshoveder

Spicy spidskålshoveder image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

4 portioner
    • 2   spidskål
    • 1   spsk. olie
    • 1   løg
    • 400   g hakket kød okse, kylling, vegetarisk osv. - efter smag og præferencer
    • 2   fed hvidløg
    • 1   rød chili
    • 2   dl bouillon 2 dl vand og 1 terning
    • 4   spsk. creme fraiche eller flødeskum
    • 500   g tomater
    • 2   spsk. olivenolie
    •   salt og peber
    • 1   bøtte purløg

Forberedelse

  1. Del spidskål i halve på den lange led. Fjern de midterste blade så der kun er et lag af de yderste blade tilbage på ca. 1,5 cm tykkelse, så der dannes en skål.

  2. Læg de 4 ”skåle” tæt sammen i en lille bradepande eller en pande, der kan tåle at komme i ovnen.

  3. Hak de spidskålsblade, du fjernede, og skær løget i tynde skiver.

  4. Svits løg i olien på en stor pande til de er bløde.

  5. Tilsæt kød, og lad det svitse med til det får farve.

  6. Tilsæt hakket spidskål, presset hvidløg og hakket chili, og vend det godt sammen.

  7. Tilsæt bouillonen, og lad det simre 2 minutter.

  8. Smag til med salt og peber.

  9. Fordel det hele i de 4 ”spidskålsskåle”, og bag dem i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 20 minutter.

  10. Kom en klat cremefraiche på hvert spidskål, og drys med finthakket purløg inden servering.

  11. Skær tomater i grove stykker, og vend dem sammen med olivenolie, havsalt, et par vrid friskkværnet peber og en god portion finthakket purløg.

  12. Lad tomatsalaten trække i 5-10 minutter inden servering.