Speltpandekager med grillede ananasstykker

Speltpandekager med grillede ananasstykker image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 5   spsk. kokosolie
    • 2   spsk. honning
    • 0,5   ananaser skrællet og skåret i skiver
    • 250   g speltmel
    • 2   æg
    • 2   bananer modne, fint mosede
    • 1   lime saft og skallen
    • 1   tsk. bagepulver
    • 1   nip salt
    • 400   ml mælk evt. mandeldrik
    • 4   spsk. creme fraiche
    •   kokosflager

Forberedelse

  1. Smelt to spiseskefulde kokosolie, tilsæt honningen, og gnid ananasskiverne ind i blandingen. Sæt til side og lad marinaden trække ind.

  2. Sigt speltmelet i en skål og tilsæt æggene, de moste bananer, saften og skallen fra limen, bagepulveret samt saltet. Tilsæt (mandel)mælken og rør alt sammen til en glat dej. Tilsæt mere mælk, hvis dejen er for tør eller tyk.

  3. Opvarm resten af kokosolien i en pande og steg pandekagedejen ved medium varme på begge sider indtil de er gyldenbrune. Hold dem varme i panden eller mellem to tallerkener.

  4. Opvarm en pande ved medium varme og steg ananasskiverne i ca. 3 minutter på begge sider indtil de er gyldenbrune.

  5. Server pandekagerne med ananas og en skefuld cremefraiche. Drys det hele med kokosmel og dryp evt. med honning efter smag.

  6. Tip: Erstat evt. cremefraiche med ricotta eller mascarpone.