Tilsæt speltkernerne i den kogende bouillon, giv det et opkog, læg låg på, og lad det stå og simre ved svag varme i ca. 90 minutter. Tilfør mere kogende vand, hvis det er nødvendigt. Hæld vandet fra gennem en si. Lad kernerne køle helt af.Pil løget, og hak det i fine tern. Tryk kvarken godt gennem et tørt viskestykke. Pluk timianbladene. Bland løg, speltkerner, kvark, æg og paneringsmel, og krydr kraftigt med salt og peber. Form 12 runder bøffer, tryk dem let flade. Steg bøfferne portionsvist i olie ved middel varme i 5-6 minutter på hver side.
Speltkernebøffer med grøntsager
Ingredienser
4
personer
-
Bøffer
- 250 g speltkerner
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 løg
- 150 g kvark fedtfattigt
- 6 stængler timian
- 2 æg
- 3 - 4 spsk. rasp
- salt og peber
- 8 spsk. olivenolie
-
Grøntsager
- 300 g tykke bønnekerner
-
- 500 g cherrytomater
- 100 ml hvidvin tør
- 0,5 bøtter basilikum
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 150 ml grøntsagsbouillon
- salt og peber
Forberedelse
Tryk i mellemtiden bønnekernerne ud af det tykke skind. Vask og halver tomaterne. Pil løget, og skær det i tern. Svits det med bønnekernerne i varm olie i 1 min. Hæld vin og bouillon på, krydr med salt og peber, og lad det koge i 5-6 minutter. Tilsæt tomaterne i de sidste 2-3 minutter. Pluk basilikumbladene, hak og tilsæt dem. Smag grøntsagerne til, og anret dem med bøfferne.