Speltkernebøffer med grøntsager

Speltkernebøffer med grøntsager image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 2 t

Ingredienser

4 personer
  • Bøffer

    • 250   g speltkerner
    • 1   l grøntsagsbouillon
    • 1   løg
    • 150   g kvark fedtfattigt
    • 6   stængler timian
    • 2   æg
    • 3   - 4   spsk. rasp
    •   salt og peber
    • 8   spsk. olivenolie
  • Grøntsager

    • 300   g tykke bønnekerner
    • 500   g cherrytomater
    • 100   ml hvidvin tør
    • 0,5   bøtter basilikum
    • 1   løg
    • 2   spsk. olivenolie
    • 150   ml grøntsagsbouillon
    •   salt og peber

Forberedelse

    Tilsæt speltkernerne i den kogende bouillon, giv det et opkog, læg låg på, og lad det stå og simre ved svag varme i ca. 90 minutter. Tilfør mere kogende vand, hvis det er nødvendigt. Hæld vandet fra gennem en si. Lad kernerne køle helt af.Pil løget, og hak det i fine tern. Tryk kvarken godt gennem et tørt viskestykke. Pluk timianbladene. Bland løg, speltkerner, kvark, æg og paneringsmel, og krydr kraftigt med salt og peber. Form 12 runder bøffer, tryk dem let flade. Steg bøfferne portionsvist i olie ved middel varme i 5-6 minutter på hver side.

    Tryk i mellemtiden bønnekernerne ud af det tykke skind. Vask og halver tomaterne. Pil løget, og skær det i tern. Svits det med bønnekernerne i varm olie i 1 min. Hæld vin og bouillon på, krydr med salt og peber, og lad det koge i 5-6 minutter. Tilsæt tomaterne i de sidste 2-3 minutter. Pluk basilikumbladene, hak og tilsæt dem. Smag grøntsagerne til, og anret dem med bøfferne.