Spelt-pandekager med blåbærkvark

Spelt-pandekager med blåbærkvark image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 20 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   æg
    • 1,5   dl mælk
    • 1,5   dl vand
    • 3   - 4   spsk. rapsolie
    • 125   g speltmel
    • 1   knsp. salt
    • 30   g brun farin
    • 25   g hasselnødder
    • 250   g kvark
    • 40   g honning
    • 300   g blåbær

Forberedelse

  1. Pisk æg, mælk, vand og 1 tsk. rapsolie sammen.

  2. Bland mel, salt og sikker i en skål.

  3. Tilsæt æggeblandingen lidt efter lidt, og rør det hele til en glat dej. Lad den stå tildækket og hvile i 20 min.

  4. Rist i mellemtiden hasselnødderne let i en pande uden fedt. Lad dem køle af, og hak dem.

  5. Omrør kvark og honning.

  6. Vask blåbærrene, og lad dem dryppe af.

  7. Bland 250 g bær med kvarken.

  8. Bag 4 tynde pandekager i rapsolien i en pande med slip-let-belægning i 1-2 min på hver side.

  9. Anret ¼ blåbærkvark på hver pandekage, strø hasselnødderne udover, fold crepen sammen, og pynt med de øvrige bær.

  10. Tip: Du kan også bruge optøede blåbær fra frost. Lad dem dryppe godt af inden brug.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 534
Protein (g) 15
Kulhydrat (g) 57
Fedt (g) 25