Pisk æg, mælk, vand og 1 tsk. rapsolie sammen.
Spelt-pandekager med blåbærkvark
Ingredienser
4
personer
-
- 1 æg
- 1,5 dl mælk
- 1,5 dl vand
- 3 - 4 spsk. rapsolie
- 125 g speltmel
- 1 knsp. salt
- 30 g brun farin
- 25 g hasselnødder
- 250 g kvark
- 40 g honning
- 300 g blåbær
Forberedelse
Bland mel, salt og sikker i en skål.
Tilsæt æggeblandingen lidt efter lidt, og rør det hele til en glat dej. Lad den stå tildækket og hvile i 20 min.
Rist i mellemtiden hasselnødderne let i en pande uden fedt. Lad dem køle af, og hak dem.
Omrør kvark og honning.
Vask blåbærrene, og lad dem dryppe af.
Bland 250 g bær med kvarken.
Bag 4 tynde pandekager i rapsolien i en pande med slip-let-belægning i 1-2 min på hver side.
Anret ¼ blåbærkvark på hver pandekage, strø hasselnødderne udover, fold crepen sammen, og pynt med de øvrige bær.
Tip: Du kan også bruge optøede blåbær fra frost. Lad dem dryppe godt af inden brug.
Næringsindhold pr. portion
Kcal
534
Protein (g)
15
Kulhydrat (g)
57
Fedt (g)
25