
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
smør smør | 125 g g | ||
honning honning | 50 g g | ||
speltmel speltmel | 150 g g | ||
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | ||
havregryn
havregryn (grove havregryn) | 150 g g | ||
salt salt | 1 knsp. knsp. | ||
rosiner rosin | 75 g g | ||
valnøddekerner valnøddekerne | 75 g g | ||
brun farin brun farin | 150 g g | ||
æbler æble | 1 |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteSpelt- og æblekiks
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Opvarm smør og honning med 75 ml vand, til smørret er smeltet. Lad det køle en smule af. Bland mel, bagepulver, havregryn, sukker, salt og rosiner. Hak valnødderne og tilsæt dem. Skræl æblet, fjern kernerne, og riv det fint i smørmassen. Rør rundt. Tilsæt melblandingen, og rør det kort igennem, til dejen binder. Tag 2 teskeer, og lav små klatter af dejen med god afstand på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Bag pladerne efter hinanden i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 12 min, til kiksene er gyldenbrune. Lad dem køle af på bagepladerne. Opbevar dem i lufttætte beholdere.