Spaghettisquash med løg og svampe

Spaghettisquash med løg og svampe image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1   spaghettisquash
    • 0,5   dl olivenolie
    • 2   spsk. smør
    • 2   løg
    • 300   g portobellosvampe
    • 2   kviste rosmarin
    •   salt og peber
    •   parmesanost revet eller i flager

Forberedelse

    Der er mange måder hvorpå du kan inkorporere squash i din madlavning. Hvad enten det er fordi du elsker squash eller fordi du gerne vil ’gemme’ flere grøntsager i dine børns mad. Squash er en nem grøntsag at arbejde med og derfor også en af de mere populære til hverdagsretterne. I denne opskrift prøver du kræfter med den omtalte disciplin spaghettisquash. Det laves ved at rive en bagt squash med en gaffel så du til sidst står tilbage med fine strimler af squash. Prøv den lækre squashspaghetti her. God fornøjelse!

    Forvarm ovnen til 220°C.

    Skær spaghettisquashen i tykke skiver. Den kan være meget hård, så brug evt. en brødkniv og pas på fingrene. Fjern kernerne, og pensl skæresiderne med olivenolie. Drys med salt og peber, læg dem på en bradepande med bagepapir og bag dem i den varme ovn i 45 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

    Tag dem ud, og lad dem hvile 10 minutter.

    Smelt smør på en stor pande, og tilsæt løg i strimler og portobellosvampe skåret i mindre stykker. Steg, til det tager farve uden at branke. Rør i panden ofte, og tilsæt evt. lidt olivenolie undervejs. Lad rosmarinkvistene svitse med i et par minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber.

    Skrab kødet fra de bagte spaghettisquash ud med en gaffel, og del det forsigtigt i lange ”tråde”.

    Anret med de stegte løg og svampe over, og drys evt. med parmesan.